bugün

bddk nın bazı bankalara incele başlatması

Peki bu CP Morgan denen Yahudi neden bizlerle uğraşıyor?
Türk müslüman olduğumuz için.

Evet de, neden Almanya ile uğraşmıyor?
Gavur, gavuru tutar onun için.

Tamam da, bir de şu var; Almanya ile de uğraştı.
Volkswagen örneğinden girip, mesela; Porche Cayenne için Amerika Avrupa'da satış yasaklı olmasına, milyarlarca dolar Volkswagen'e ceza (sadece ceza olarak ABD de 15 milyar dolarlık ceza ödedi Volkswagen ve araç başına da araç sahiplerine 10 bin dolar ödeme düşünülürse; 20 milyar dolarlık bir tutara yaklaşan ödeme ki, ceza davası açılmaması için anlaşmalar ile yapılan ödemelerini de hesap ederek... Bir dakika ya, Volkswagen grup Türkiye'de de araba satıyor diye biliyorum doğru değil mi? Bize böyle bir ödeme tazminat davası falan olmadı. Neyse konu dağılmasın) satış kaybı, cezalar, geri çağrılan araçlar, ödenen tazminatlar, üretim bandında olan araçların geri çekilmesi ile ortaya çıkan durumun telafisi için maliyetin en az 50 milyar dolar olduğu (bu durumun giderilmesi için lobi reklam promosyon servis de buna dahil olup) böyle rakamlar telaffuz edildiğini duymus olmalısınız.

Pardon, duymuş olamazsınız. Cayenne satışına yasak gelip Avrupa ve Amerika'da toplatılıp Cayenne motorunu yapan Audi'nin gırtlağına çökülüp, diğer Volkswagen sahipleri mahkemelere koşup bireysel olarak davalar açarken, tüketici ve çevreci dernekler ayağa kalkmış kendi davalarını açarken Türkiye kulağına tıkılmış pamuk gözüne takılmış gözlük sayesinde bunları görmedi duymadı.
Pamuğun ve gözlüğün işini yaptığının hakkını verelim ve pamuğa ve gözlüğe verilen paraya değmiş olmalı.

Neyse, böyle yüksek meblalar dönen bir ortamda CP Morgan gibi yatırım bankacıları finans kurumları Volkswagen ile Almanya ile uğraşmadı mı sanıyorsunuz?
Volkswagen, Audi, Porsche, Bentley, Skoda, Seat, Lamborghini ve Bugatti’nin yanı sıra Ducati, Scania ve MAN gibi markaları da bünyesinde barındırıp, ayrıca; tahrik dişlileri üreten Renk AG gibi bilinmeyen şirketlere de sahip olup, firmanın altında 12 büyük marka yer alıyor.
Ancak Grup, aslında sandığınızdan çok daha büyük. Öyle ki, Alman otomobil üreticisinin dünya çapında tam 120 tane fabrikası olan bir dev ve emisyon skandalı yaşanırken CP Morgan gibi yatırım bankacılığı yapan Yahudi (!) Dış mihraklar (!) Volkswagen Almanya ile uğraşmadı mı sanıyorsunuz?

Volkswagen'in başına bu bela geldiğinde yatırım bankaları finans şirketleri akbaba gibi bu dev şirketin başına üşüştü.
Ne mi oldu?
Almanya, Volkswagen gibi dış ticaretinin teknolojisinin lokomotifi olan şirketine karşı tutumu sanki postdamer meydanında (Berlin) simitçi tezgahının kaldırılması gibi karşıladı ve kalkıp milli beraberliğe darbe, ülkemizi bölmek çökertmek istiyorlar, ekonomik saldırı, hainler, dış mihraklar, bizi çekemiyorlar, bu oyunu bozacağız, milli seferberlik, Volkswagen'i yedirmeyiz gibi komiklikler yapmadı.

Gerçekten Volkswagen tarafından ödenen cezalar tazminatlar ne kadar büyük olduğunu anlamak için bir örnek: Volkswagen, Porche hisselerinin tamamını 5.6 milyar dolara satın aldı. Ceza olarak 3 tane Porche firması kadar parayı ödedi.
Volkswagen emisyon skandalı için sadece ABD de 15 milyar dolar ödedi.
Biliyorsunuz, Volvo otomobil segmentini Çinli geely firması 1.8 milyar dolara satın aldı.
Volkswagen, ceza olarak 8 tane Volvo otomobil segmentinin parasını ödedi.

Bir de Avrupa'da yaşanan ispanya, Yunanistan, irlanda gibi ülkelerin başını çektiği ekonomik kriz ile CP Morgan gibi yatırım bankacılığı finans şirketleri krizin faturasını finansman maliyetini yardımı Almanya üzerine yıkmaya çalıştılar.
En fazla üretim likitide açısından başta olan ve Avrupa'nın lokomotifi olan Almanya her yönden sıkıştırılırken adı konulmamış ekonomik savaşta Almanya'da meydanlarda turp ısıran insanlar ve eeey dış mihraglar diyen insanlar yoktu.

To be continued...