bugün

bir çocuktan fazla çocuk yapmanın dünyaya zararı

şu an dünya nüfusu 7.7 milyar. işin kötü yanı insanlardan daha çok, hayvanların beslenmesi için arazi ve su gerekiyor. çin ve hindistan gibi nüfusun çok paranın az olduğu bölgelerdeki insanların alım gücü her yıl artıyor. bu durum yakında asyalıların da avrupalılar kadar et tüketeceği anlamına geliyor ancak dünyadaki arazilerin yüz ölçümü aynı anda hem herkese et sağlayıp, hem de herkes için oksijen üretebilecek kadar değil. ya şu an olduğu gibi kontrolsüzce üremeye devam edeceğiz ve dünya ekosistemini mahvedip marsa kaçacağız, ya da 2025'ten itibaren bir çocuktan fazla çocuk yapanları vergilerle cezalandırıp nüfus artışına dur diyeceğiz.

dipnot: marsa en zengin birkaç yüz kişi ya da birkaç bin kişi kaçabilir. eğer dünya ekosistemi insanlar için yaşanmaz hale gelirse, 7.7 milyar kişinin yüzde 99,9'u yok olacak.

dipnot2: arazilerin hayvanları beslemek için kullanılması küresel ısınmayı arttırıyor. bu durum da insanlığın geleceği açısından tehlike oluşturuyor.

dipnot3: mars'ta yaşam alanı kurabilecek kadar gelişebilirsek çevre felaketi sonrasındaki dünyada da yaşam alanları oluşturabiliriz ancak bu yaşam alanlarının kapasiteleri binlerle ölçülür, milyarlarla değil.
güncel Önemli Başlıklar