bugün

devletin bekası anamdan bile kıymetlidir

Başlık konusuna bakıp "insanın ihtiyacı olan şey ahlâk" demek gerekir.

Hatırlar mısınız sütçü imamı?
Yok canım, bu insanın imam olduğu ve geçimini din üzerinden değil de süt satarak sağladığı için bu adama sütçü imam dememişler.
Adı imam olduğu ve süt sattığı için sütçü imam demişler.

Neyse, bu kısa bilgi yeter konumuza dönersek; Kahramanmaraş işgal edilmiş. Vatan toprağı şehit kanı bulaşmış gavur çizmeleri tarafından çiğnenir durumda.

Millet de tık yok, dıj güjler mihragların oyunu, kader diye neye yarar üzülmek hesabı millet takılıyor.
O'da ne, bir Fransız askeri bir kadınımızın başında ki örtüsüne el atıp yüzünü saçını açıyor. Bu sırada orada bulunan süt satan imam "yeter ama, vatanı aldınız ama kadınımıza el süremezsiniz" der silahını çıkarıp bir Fransız askerini öldürür diğerini yaralar.

Böylelikle bir kadına el attı diye Kahramanmaraş da Fransızlara karşı isyan başlar ve Fransız işgali son bulur.
Maraş'ı kahraman yapan olay bir kadına yapılan saldırı asılma taciz olur.
Sanıldığı gibi vatan millet edebiyatı ürünü değildir.

Kısacası: anamız olmasaydı biz olmazdık, bizi biz yapan bizim de bir toprağı vatan yaptığımız gibi basit bir zincirleme reaksiyon düşünülürse, anamız olmasaydı vatan da olmazdı.
Yani "bir insanın namusu yoksa, o insanın vatanı yoktur" demek yanlış olmaz.
Anasına sahip çıkamayan vatanına nasıl sahip çıkacak?

Aile demek, vatan devlet denen yapının-olgunun mikro şeklidir. Anasına saygısı olmayan değer vermeyen insanın vatan edebiyatı yapmasıaağaahahahohoğaaooo (pardon, güldüm) anlaşılır gibi değildir.
Düşünsenize, bir sanatçı siyasetçi iş adamı sporcu bilim insanı olarak işinde mesleğinde en üst seviyede ama annesi sokaklarda köprü altında yol kenarlarında...
Bu insana nasıl bir bakış açısı olur?
Winston Churchill, annesi genelevde olsaydı bu adama ikinci dünya savaşında ingiltere'y nazi işgalinden kurtar diye kraliçe avam lordlar kamarası tavsiyesi (aslında çok muhalifi vardı) ile görev verilir miydi?
Ya da bir ordu komutanı bu halde olsa, sen önce anneni kurtar derlerdi.

Basit olarak düz mantıkla ahlâkı olmasa bile insan olup normal bir zeka seviyesinde olan birinin anlayacağı seviyede örneklere bakıp, bizim ihtiyacımız olan tek şey ahlâk demek gerekir.
güncel Önemli Başlıklar