bugün

kapitalist sistem

benim 100.000 dolarım varsa ister faize yatiririm ister iş kurarım.. yahut bugün zenginsem yarin dibi bulabilirim.dün fakirsem bugün risk alarak ve bilgiyle,mucadeleyle zengin olabilirim..

kapitalizm bu ekonomik özgürlüğü bize sağlamaktadır..sosyalizmde ise birey ölüdür. birey, bir saatin icindeki dişlinin küćük bir parcasından daha ötesi degildir. saat için (toplum) vardir.. bu yüzden hic bir zaman kendini gerceklestiremez, potansiyelini yakalayamaz..Sosyalist sistem onu köreltir..kapitalist sistemde ise birey ister potansiyelini zorlar ister zorlamaz..bu bireye kalmistir..birey kendi kaderini kendi belirler. Kravatli kelli felli devlet adamlarinin ona bictigi rolu yasamaz sosyalist sistemdeki gibi. Sosyalizm,bireyin ve onu bugunlere getirip medeniyeti yukselten hirsinin en büyük düşmanidir..

kapitalist olmayan bir bireyin,ülkenin gelişmesine imkan yoktur..tarih; sosyalist veya kısmen sosyalist olmus ülkelerin yıkıntılarıyla dolu..

Edit: birey özgürlüğünü, hükümetlerin bireyin hayatina müdahale edip yön vermemesini,bireylere baskı yapmamasını savunup bireyin ekonomik özgürlüğünün saglandigi kapitalist sistemi istemiyorsaniz burada tutarsizlik vardir.yahut eksik bir özgürlük anlayisi..benim parami nasil harcayacagimi yahut bir servetimin/mülkümün olup olamayacagina devletler karisiyorsa neyin özgürlüğü var orada ?