bugün

şehitler için yürümeyip moda da içki içenler

ağa içseler ne yürüseler ne . kuru kalabalık işte . niye geldin diye sorsan vatan için diyecek şehit kardeşlerimiz için diyecek ama gel gör ki ; şehitliğin yanından araba ile geçerken ağzında sigara ayak ayak üstüne atılmış müzik son ses basıp geçecek o kişiler .

yürüyeceksen şehit cenazesinde sadece yürmekle görevinin bitmediğini bileceksin . ömür boyu saygılı olacaksın . orda yatan kişilerin vatan için , üstüne bastığın topraklar için canını verdiğini iliklerinde hissedeceksin her şehitliğe gelişinde yada dengi
nden geçişişinde .
yoksa yürüse ne yürümese ne .
benim yaşadığım şehire senede ortalama 2 şehit gelir . herkes yürümeye çıkar . alabildiğine kalabalık . bağır çağır .

yazacağım olay yaşanmıştır .
şehit cenazesinde yürüyen vatandaş gelip niye burda duruyorsunuz . vatan elden gidiyor dedi bize .bizimde haberimiz yok bir şeyden . sustuk . suçluyuz çünkü . (hani duymamız gerekirdi onun için . çünkü fransa liginin lideri kim biliyoruz . kim kimle çıkıyor . yada kurtlar vadisinde haftaya neler olacak biliyoruz . bu bizim ayıbımız dedik sustuk sadece )ama aradan iki gün geçti ki çarşıya indik . şehitliğin önüne geldik . arkadaşlar bir dua edelim boş geçemeyelim burdan dedi . bizde durduk dua ediyorduk ki ; o vatansever şehit cenazesinde yürüyen adam , tevafuk ordan geçiyordu . şehitliğe doğru dönüp tükürdü. sinirlendik ama biz dalgınlığına verdik sustuk . ulan adam elinde simitle bir daha geçti ki adam bir daha şehitliğe dönüp tükürdü ama artık çok geçti bizim deli fişekler adamı bir güzel dağıttı ağzını yüzünü hoşafa çevirdi .

tabi ki şehit cenazelerinde yürümeyin demiyoruz . ama görevinizin sadece yürümekle kuru kalabalık yaparak bitmediğini bilmenizi istiyoruz . tamam tepkimizi gösterecez tabi ki . birlik olacaz bu ğünlerde . lanet okuyacaz bu şerefsizliği yapanlara ama kuru kalabalık yapacaklarsa gelmesin kimse . ak koyun kara koyun belli olsun .

başlıktan biraz koptu ama sonuç olarak ağalar ; birgün yanından saygısızca geçeceklerse şehitliklerin, bırakın gelmesinler . gereksizlerdir. şehitliğe saygısı olan da zaten haberi olursa gelir . o kişilerin ayaklarının altından öperim vesselam .
güncel Önemli Başlıklar