bugün

imamlar kureyştendir

islam evrensel din değil, millet dini, yani; türk arap çin vb insanların dini bile değil.
bir kabile dini.
bunun nedeni ise allah'ın "işi ehline verin" emrini çiğneyen ve hükümsüz hale getiren imamlar kureyştendir hadisidir.
buna göre bunların islam dini ile allah'ın islam dini taban tabana zıt.
o zaman insanın aklına şu soru geliyor.
hangi islam?
evet, hangi islam?

hadis diyerek hz. muhammed öldükten yüzlerce yıl sonra yazılan şeyler mi din?
yoksa kur'an da yazanlar mı din?

- imamlar kureyştendir.
* bunu nereden duydun?
- falanca dan duydum, o da filancadan duymuş. bilmem ne kitabında yazmış. şunlar bunlar doğru demiş.
*sen de buna inanıyorsun...
- ne yani binlerce yıldır islam alimleri yanılıyor mu?
* yanılıyor, valla ben değil de allah öyle diyor "ya atalarınız yanılıyorsa?" diyor ve "onlar atalarımızdan böyle gördük derler" vb nice sözü allah söylüyor.
kime mi söylüyor?
allah'ın ayetlerini yok sayan çarpıtmaya çalışan kafirler müşrikler için.
eğer kur'an değişmedi ise ve allah doğruyu söylüyorsa sen ayvayı yedin,
eğer kur'an değişmiş ve yanlış hükümler var ve haşa allah doğru söylemiyor ise ayvayı ben yedim demektir.

(Allah size, mutlaka emanetleri [işleri] ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder.) [Nisa 58]

Bir işi yaparken de aralarında istişare ettikleri, birbirine danışarak yaptıkları bildiriliyor. (Şura 38)

“Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz ki Allah hakkıyla bilendir, her şeyden hakkıyla haberdar olandır.”
Hucurat Suresi: Ayet 13

allah burada en değerli olan kureyş demeyi mi (haşa) unutmuş?

veda hutbesi mekke fethi vb sırasında konuşmalarında “Ey insanlar! Rabbiniz birdir; atanız da birdir. iyi biliniz ki hiç bir Arab’ın Arap olmayana, hiçbir Arap olmayanın Arap olana, hiçbir beyazın siyaha, hiçbir siyahın da beyaza ‘takva- Allah’ın ölçülerine uyma’ dışında bir üstünlüğü yoktur. Kuşkusuz Allah katında en şerefliniz Allah’tan en çok korkanınızdır. Tebliğ ettim mi? ‘Evet ey Allah’ın Resulü tebliğ ettiniz.’ cevabı üzerine Öyleyse burada bulunanlar bulunmayanlara ulaştırsınlar.” diyen peygambere iftira atmayın.

bilal'i habeş karşıtı söz söyleyen onun köle olduğuna vurgu yapanlar için “Başınızda Habeş’li bir köle bile emiriniz olsa, onun emirlerini (Allah’ın şeraitine, ölçülerine uygun olduğu sürece) dinleyin ve ona itaat edin." demesi milliyet kabile mi anlatıyor?

özellikle bu kur'n ayetini okuyun, lütfen...
üstelik kur'an da "“Hepiniz toptan sımsıkı Allah’ın ipine sarılınız. Böylece birleşiniz, bütünleşiniz. iri, diri ve kardeş olunuz. Hem sakın ola ki aranızdaki bazı anlaşmazlıklar yüzünden ihtilafa düşmeyiniz, birbirinizden kopup ayrılmayınız.
Hem sizler Allah’ın bu sonsuz nimetlerini bir kere daha hatırlayınız ve islâm’dan önce nasıl bir durumda olduğunuzu bir kere daha düşününüz.
Hani siz islâmiyet’ten önce birbirlerinizin azılı düşmanları idiniz. Birçok kabile ve boylara ayrılmıştınız, eli kanlı ve bıçaklı idiniz, birbirinizin malına ve canına kastedip duruyordunuz.
Oysa Allah, size vermiş olduğu bu islâm nimeti ve iman kerameti ve hele, hele Allah’ın ipine sımsıkı sarılmak suretiyle kalplerinizi uzlaştırdı, aranızdaki bütün soğuklukları giderdi. Artık bundan böyle Allah’ın bu yüce nimetleri sayesinde ve gerçek manada bir din ve iman kardeşi oldunuz ki bu haseb, nesep ve sıhriyet (Soy, kan) kardeşliğinden belki bin defa daha güçlüdür.
Oysa bundan önce sizler tam bir ateş çukuru ve bir uçurumun kenarında ve çok tehlikeli bir durumda idiniz ve her an o ateş deryasının içine düşebilirdiniz. işte Allah-u Teâlâ, sizleri böyle bir durumda iken islâm nimeti ve imân saadeti ile kurtardı. Bunlar şüphesiz, Allah’ın size olan özel ayetleridir. Böylece Allah bu ayetlerin yücelik ve nimetlerinin güzelliklerini beyan etmiştir. Tâ ki O’nun hidayetine ulaşasınız ve kıymetini bilesiniz.” ( Âl-i iMRAM suresi)

burada inançlı olmak imanlı olmak soy sop kan hattından daha önemli diye allah buna özellikle vurgu yaparken imamların kureyşli olması söylemi allah'ın ayetlerini hükümlerini yok saymak değiştirmek yani kur'an tabiri ile kafirlik müşriklik oluyor.

valla kur'an böyle yazıyor, derdi olan gitsin allah'a söylesin bu kur'an da olan nasıl bir din desin.
güncel Önemli Başlıklar