bugün

sözlük yazarlarının itirafları

bu sabah dibine kadar, allah'ın beni çok çok sevdiğini hissediyorum ki ben deistim. yani agnostik de olabilir; ama inanmaya, sonsuz sevgi ve şefkat dolu bir gücün varlığına desteğine sığınmaya gereksinim duyduğumdan deist demeyi ve öyle davranmayı tercih ediyorum.

sana, her şeyden önce benden şiddetle aldığın şeyi geri verdiğin ve verirken de 'aç gözünü, bunlar bunlar düşmanın, bunlar bunlar da dostun' dediğin için minnettarım allah'ım. ve bu sabah, durduk yere, ciddi ciddi yıllardır zerre umurumda olmamış ve aklıma bile gelmeyen o zavallının akıbetini önüme serdiğin için de minnettarım. evet ilahi adalet diye bir şey varsa o kesinlikle böyle bir şeydir.

sevindim mi? sevindim hem de çok. ben başkalarının mutsuz olmasından mutlu olacak karakterde biri değilim yalanı söyleyemeyeceğim zira o mutsuzluğu hak etmişse gayet de mutlu olabilirim bu durum karşısında. şimdi olduğu üzere...

hayır kendini avuttuğun gibi asla peşine düşmedim. ne halt ettiğine bakmadım bile çünkü gayet de ne tür çıkarcı, yalancı ve karşısındakinin hislerini suistimal edebilen bir aciz olduğunu artık anlamış, tamamen kendi yaşamıma odaklanmıştım. hoş o gülünç kibrinle ne halt ediyorsan edebilirsin ama bu bana sadece hala nasıl acınası bir biçimde benden gördüğün ve hiç de layık olmadığın o ilgi ve sevgiye aç ve muhtaç olduğunu gösteriyor. yıllarca tek kelime yazmadığım aramadığım açıp o beş para etmez sosyal medya hesabına bakmadığım aklımın ucundan dahi geçirmediğim halde kendisiyle meşgul olduğumu zannetmiş garibim. yazdığım her şeyi soluksuz okumuşsun belli ki ama o yazıların bir tek kelimesini bırak bir tek noktalama işareti, satır arası bile senin için değildi. bir başkası içindi. senden çok daha özel, çok daha gerçek ve çok daha güzel şeyler hissetttirebilen biri içindi. ama ne mutlu bana artık nasıl etkileyici yazıyorsam bunca sene nefes almadan takip etmişsin, göğsüm kabardı resmen.

benim için her şey seni def ettiğim andan itibaren güzel gitti. güzel gitmediği o bir dönemden sonraki süreçte her şey daha da güzel oldu. bu sabah hasbelkader öğrendim ki aynı sıralarda sen çukura batmışsın. bana ve kim bilir daha kaç kişiye yaptığın şeylerin aynısını sana biri yapmış ki kendisini alnından öpüyorum her kimse. aferin kızım. dinsizin hakkından imansız gelir.

evet kötü durumda olmana sevindim ve bu beni senin dörtte birinin dörtte biri kadar bile kötü yapmıyor. ne yaşıyorsan hak ediyorsun.

bu kadarı sana yeter, hatta fazla bile.

ve tekrar tekrar, teşekkür ederim allah'ım. seni seviyorum. hayatımdaki güzel her şeyin, herkesin kıymetini bileceğim bana güven. eskiden dualarıma cevap gelmiyor diye düşünürdüm, ama artık cevapları okuyamamanın benim kabahatim olduğunu biliyorum. sen patır patır cevap veriyorsun madem, gerisi bende...