bugün

atatürk yaşasaydı ona ne söylemek isterdiniz

bir sokak röportajı sorusu.

muhtemelen ben gibi ışıklı ve çağdaş geylerin yoğun olduğu bir bölgede gerçekleşmiş bu kürtaj. eyer aksi olsaydı yabozun biri çıkıp sinirlerimi tavan yaptıracak sözler sarfederdi illa ki.

ama , dediyim gibi ışıklı bireyler cevaplamış bu soruyu hep. inanın ğözlerim dolu dolu oldu şu an. verilen cevapların her biri birbirinden ğüzel.

örneyin, "yunanistan'ı da almasını istediyimi söylerdim" diyor aydın kafalı bir dostumuz var olsun. ardından, "zaten koluma atatürk dövmesi yaptırmaya gidiyordum diyen ışıklı bir hanım kızımız konuşuyor mikrofona.

(kafasını ğösteriyr o sırada. ne demek istediyse. ama vardır bir açıklaması)

paşamın karşısında olması nedeniyle dilini sürtüyor, "beni o döneme almasını söylerdim" diyor. cnm yha. ardından başka bir ışıklı bünyeye uzatıyor mikrofonu muhabir.

"aslında pek bir şey söylemek istemem önünde diz çöküp ülkeyi yapılandırmasını isterim" diyor akabinde bu kardeşimiz de. paşamın kentsel dönüşümün önemine verdiyi önemi vurguluyor sanırım.

tam gözyaşlarımı sildiyim esnada gey olduğunu düşündüyüm çağdaş bir birey konuştu. "yurtta sulh ciyanda sulh dedi ama bu yurtta sus ciyanda sus oldu" diyerek düşüncelerime tercüman oldu, cnm çok saol.

ve en büyük dabreyi bu ışıklı hamferdi vurdu bana, "seni özümsediyim kadar özledim baba" diyerek. içim titredi ayol. daha fazla yazamıyciim.

buyrun izleyin. gururla. evet.

https://www.facebook.com/...a/videos/260269744621524/