bugün

türk kızlarının bir erkekten bekledikleri

her bir şeydir. evet ilk adımdan itibaren her şeyi erkekler yapmalı. misal bir erkek ve bir kız birbirlerinden hoşlanıyorlar ise kızların neredeyse yüzde 90 ı hiçbir adım atmaz. illa erkek atacak o adımı çünkü elde edilmesi gereken kızlar. biz erkeklerin herhangi bir önemi yok dışarıda milyonlarcamız var zaten..

hadi bu tamam netice itibari ile yaradılışın bir gereği olarak kadınlar "tavlanan" biz erkekler ise tavlayanız. kadını tavladın diyelim bu sefer buluşma organizasyonlarının tamamını sen yapıyorsun. bunu da kabul ediyorum neticede erkeğin üzerinde yazılı olmayan vazifelerden bir tanesi. ancak ilerleyen süreçte gene her adımı sen atmak zorundasın. ilişkide fedakarlıkların çoğunu erkekler yapmak zorunda. yapmaz isen odun derler öküz derler terk ederler. ilişki ilerledi evlilik fikri aklınızda dönmeye başladı diyelim. erkek olarak bunu hissedecek ve teklifi edecek olan gene sensin. kadınlar bu fikre sıcak baksa bile gene bir ikna etme turu istiyorlar. evliliğe ikna etmek zorundasın bu sefer. hadi onuda başardın diyelim düğün vs safhaları var. bu sefer maddi olarak aklının almayacağı bir yükün altına giriyorsun. bu mevzuda gene yüzde 60-70 civarında erkekler tek başlarına bu yükün altında bırakılıyorlar. tabi bu arada evliliğin getirdiği diğer bir çok şey bekleniyor..

şimdi bu yazı her şeyi biz erkekler yapıyoruz kadınlar lay lay lom yaşıyor demek için yazılmadı. tüm bu süreç boyunca en az erkek kadar belki daha fazlasını yapan kadınlarda var. ancak özellikle bizim ülkemizde bu yüzde 20-30 civarlarında anca olabiliyor. toplumun dinamikleri bu. erkek çocuklar olarak biz nasıl ki çok çok daha rahat ve özgür büyütülüyor isek bu özgürlüğün bedeli de yetişkin olduğumuz zaman gönül işlerinde ödetiliyor. oysa ki kadın ve erkek eşit diyoruz buna inanıyoruz. ancak iş ikili ilişki meselelerine gelince nedense hemen hemen her şeyi erkekler yapmak zorunda.