bugün

avmde adım atacak yer yok

Bu durumu ekonominin iyi olmasıyla bagdastiran cok açık sekilde gerizekalidir.

Avmlerin istila altinda olmasinin yadsinamaz sebepleri sunlardir:

1) colukla cocukla gidilecek, saatlerce vakit gecirilecek daha iyi bir yer yoktur standart aileler icin. Cocuklar oyum oynar, kadin alisveris yapar, adam sagi solu keser.

2) ne olursa olsun daha ekonomiktir. Dort kisilik bir aile alti saate yakin disarida vakit gecirir ve yaklaşık 100 lira verirler. Elde ettikleri de; aktivite oldu, değişiklik oldu.

3) standart insanların standart hayatlari vardir. Hobileri yoktur, birbirleriyle paylasimlari yoktur, günlük faaliyetleri talep ettikleri seylerden degil dayatilan seylerden ibarettir. Ankarada yasayan dort kisilik bir aile düşünün. Göle gittiklerini farz edelim. Baba oğul balik tutarken, annenin kitap okuduğunu, kizin da soz gelimi agac fotograflari çektiğini dusunebiliyor musunuz? Piknige gitseler üçüncü dakikada herkes kafasini telefona gomer.

Avmler kolay tüketim icin uygun yerlerdir. Hic çikolata yememis birini düşünün. Tum toplum kahve içerken, üstelik bu muthis guzel bir seymis gibi dayatilirken, ortalama zekali, standart kaç insan uzaklarda çikolata aramak icim ugrasir ki?