bugün

allah ademi neden cehenneme atmadı

bu konuyu tekrar hortlatıyorum ama üzgünüm kafamı çok kurcalıyor. Hz. adem şeytanın verdiği elmayı yediğinde Allah cezalandırmak için dünya'ya neden yolladı? cehennem o zaman yaratılmamış mıydı? yoksa dünya mı cehennem? biz günah işleyip buraya mı gönderildik?

internette bu konuyla ilgili bir şey bulamadım. bulduğum tek şey cennet nimetlerinden mahrum bırakılarak günahının daha doğrusu zellesinin bedelini ödediği.

"Doğrusu bundan önce Âdem'e (bu ağaçtan yeme diye) emrettik, fakat unuttu ve biz onda bir azim (bir kararlılık) bulmadık." (Taha, 20/115)

"Bunun üzerine ikisi de o ağaçtan yediler. Hemen ayıp yerleri kendilerine açılıp görünüverdi. Ve üzerlerine cennet yaprağından örtüp yamamaya başladılar. Âdem Rabbinin emrinden çıktı da şaşırdı." (Taha, 20/121)

Ancak, bazı peygamberler hata yoluyla, unutmak veya daha iyiyi terk etmek suretiyle bizim bildiğimiz şeklin dışında "zelle" denen bazı hatalar işlemişlerdir.2 Hz. Adem (as)'in cennette iken yasak ağacın meyvelerinden yemesi zelleye misal olarak verilebilir. Hz. Âdem (as), yasak meyvelerden yemekle bizim bildiğimiz mânâda bir günah işlememiş, daha iyi olanı terk etmiştir. Neticede de, bu hatalarından dolayı cennet nimetlerinden mahrum kaldılar. Cennette günah ve sevap mefhumunun olmaması bu günahın, bilinenden başka bir şeklinin olduğu da anlaşılır.
güncel Önemli Başlıklar