bugün

antalya dan sonra turizm merkezi olabilecek il

antalya öyle bi yer oldu ki yılın 365 günü turist dolu.
mesela şu kış günlerinde tam 3000 takım kamp yapıyormuş. valla helal olsun antalya ya. yalnız, para yabancı turizm şirketlerine gidip gene bizi fasoncu konumuna mı düşürüyorlar bilmiyorum. neyse.
antalya neden böyle olabildi. ruslar keşfetti, bence. daha evvelden malum, bodrum du, marmaris ti buralar revaçta idi. sonra ruslar geldi. onlar gelince, orada yatırımlar arttı. yatırımlar artınca, turizm acentaları müşterilerine oraları tavsiye ettti. sonuçta almanlar ingilizler de tekrar oraya yöneldi.
şimdi demek ki önce birilerini turizm merkezi olacak yere çekmek gerekiyor. galiba benzer bi uygulma giresun için geçerli. arapların yoğun ilgisi varmış. lakin arapların nüfusu fazla değil.
dünyada toplasan 200 milyon arap var. onlarında en fazla 10 milyonu gezer.
van da iran kaynaklı bir akın var. lakin van yetersiz. sadece alışveriş ve klüp tarzı eğlence yerleri var.
ha gelelim neresi turzim merkezi olur meselesine. dünya kimin. dünya çinlilerin. diğer milletler bildiğin azınlık.adamlar 2 milyar. boru değil. 2 milyar.
şimdi bi çinli türkiye nin hangi şehrine niçin gelir. falla bi fikrim yok çünkü adamların memleketinde her tür iklim ve coğrafya mevcut. bu adamlara ne göstereceksin ki adam ülkesinden kalkıp gelecek, senin ülkeni gezmeye.
lakin içimde sanki bu aday konya imiş gibi bir his var çünkü insanlar ne kadar değişik yerler görmek istese de kendine benzer şeyleri görmeye de meraklıdır.
konya nın eski tarz yaşamı, misal el sanatları, bozkırları, eski bozkır evleri ilgilerini çekebilir.