bugün

işi gücü sosyal medyadan ülkesini karalama olanlar

Ülkeyi karalamak ithamı biraz ağır olmuş.
Yapılan ülkeyi karalamak değil, daha iyi şeyleri istemek.
Mesela; bir asgari ücretli Alman Media Markt de aylık asgarî ücretini verip iPhone x alabiliyor. Malumunuz, Alman da ithal ediyor biz de...
Neden bir asgarî ücretli kişi aylık asgarî 0cretini verip iPhone x telefonu Media Markt den alamıyor? Bunu isteyen kişi ülkesini mi karalıyor oluyor.
Hatta, biz Almanlar gibi tam asgari ücretini değil de yarısını verip iPhone x alalım da Almanlar kıskançlıktan orta yerinden çaaaaat diye çatlayıp ikiye bölünsün.

Euro bölgesinde asgari ücret ile çalışan biri maaşı ile 40-50 şişe Jack Daniels viski (70cc) alabilirken biz neden 10 şişe alabiliyoruz?
Onlar da ithal ediyor biz de...
Unutmadan; yerel içkilere değiniyor değilim ki yerel içkilere konu gelirse Avrupa ile kıyaslama yapamayacak kadar alım gücümüz daha aşağıda.

Böyle nice örneklere değinerek ülkemizin alım gücünün artmasını istemek, ülkemizi kötülemek değil, daha iyiye güzele refaha erişmesini istemek ülkeyi kötülemek değil bilakis; ülkeyi sevmek korumak olarak neden görülmüyor?

Yıllık et tüketimi açısından bazı cahiller gibi kurban bayramını hayvan katliamı görüp yasaklasak zaten Afrika ülkeleri seviyesinde et tüketiminin daha da düşeceği aşikâr ki et süt balık yumurta tüketimi başta olmak üzere bu hayvansal ürünlerde (örn: peynir) bir dünya markası çıkarmayı piyasa da varolmayı istemek, Fransa'nın yaptığı gibi yüzlerce peynir çeşitleri ile pazar da bir yerimiz olmasını istemek, hayvan ırkları ıslahı ve yerli bir ırk yaratmak, amiyane tabir ile Hollanda ineği denmesi gibi türk ineği denen bir ırk yaratmak istemek vs vs vs ülkeyi kötülemek mi?