bugün

dogs of berlin

Netflix'te La casa de papel'den sonra izlediğim en iyi dizi. Berlin kentini ve güncel olayları çok iyi betimlemişler. Oynayanların ve dizideki karakterlerin yarısı Türk. Dizide kötü Türk karakter yok, bazı arkadaşlar Türk eşcinsel polis tiplemesini de beğenmemiş, evlilik dışı ilişkileri de, ama böyle şeyler hayatın bir gerçeği, siz ister beğenin ister beğenmeyin. Diziler de hayatı tüm yönleriyle yansıttığı taktirde başarılı olur ki, dizi bu açıdan son derece gerçekçi olmuş.

Dizinin kötü karakterleri ise epey fazla. Lübnanlı Arap Uyuşturucu mafyası, Hırvat Bahis mafyası, Irkçı Almanlar, illegal işlerin batağındaki Alman polisleri ve karanlık işlere bulaşmış olan Alman Futbol Federasyonu. Sanırım Türkleri mafya yapmamalarının sebebi, Almanyada milyonlarla ifade edilen Alamancıların tepkisini çekmek istememeleri, bana öyle geldi.

Bu arada dizinin başında öldürülen Türk-Alman Futbol yıldızında Mesut Özil'den esinlenmişler sanırım, zaten bir bölümde uzun süredir ingilterede idi deniyor. Bu arada futbol ile ilgilenenler diziden epey keyif alacaktır diye düşünüyorum. Kesinlikle seyredilmesi gereken bir dizi, Almanlar ve Türk oyuncular iyi iş çıkartmış senaryo da, oyunculuklar da çok çok iyi...