bugün

tekirdağ rakısı

MEY adlı firmanın ürünüdür. firmanın sitesinde ürün ile ilgili yapılan açıklama aşağıdaki gibidir.

Türkiye'nin en iyi anasonu ve %100 yaş üzümlerinden üretilen Tekirdağ Rakısı yumuşak içimi ve eşsiz lezzetiyle bayan tüketiciler dahil tüm rakıseverlerin beğenisini kazanmış bir marka.

Tekirdağ Rakısı'nın öyküsü, yapımında kullanılan yaş üzümle anasonun fabrikaya gelmesiyle başlıyor. Yaş üzümler kesme makinelerinde parçalandıktan sonra su ile tanklara alınıp şıra hazırlanıyor. Tanklara alınan şıra, saf maya ile alkolik fermantasyona dönüşüyor. Bu işlemden sonra %94,5 alkol içeriğine kadar damıtılan üzümün kendisine özgü aromasını taşıyan 'suma' elde ediliyor. Daha sonra bu suma, %45 alkol içeriğine kadar seyreltiliyor.

Geleneksel beşbin litrelik bakır imbiklere alınan karışıma yağ içeriğine göre miktarı tespit edilen yüksek eteri yağ içeren anason tohumu ilave ediliyor. Daha sonra sıra ideal yumuşaklığa ve içim özelliklerine sahip orta ürünün alınmasına geliyor. Mey'in rakı eksperleri baş ve son ürünü en doğru seviyede keserek lezzetli orta ürünü, ikinci bir damıtma işleminin ardından 20 gün ile 3-4 ay arasında dinlenmek üzere meşe fıçılara yerleştiriyor. Şişelenmeden önce son kez filtreden geçirilen Tekirdağ Rakısı daha sonra, rakı sofralarındaki itibarlı yerini almak üzere yola çıkıyor.

Tekirdağ Rakısı 2000 yılından beri üretilmektedir.
Türk tüketicisinin alışık olduğu ve tercih ettiği lezzet Türkiye'deki en iyi anason ve yaş üzümlerden yapılmaktadır. Kalitesi ve eşsiz tadıyla çıktığı günden bu yana tüketicilerin beğenisini toplamaya devam etmektedir.
Yaş üzüm kökenli distilattan (suma) üretilmektedir.

Şişe Hacmi : Piyasada 5,20, 35, 50, 70 ve 100 cl'lik şişelerde bulunmaktadır.
Üretildiği Fabrika : Tekirdağ içki Fabrikası'nda üretilmektedir.
Alkol Derecesi : %45
Tüketim Önerisi : Sek içilebileceği gibi 1/3 su veya maden suyu ilavesiyle, ama mutlaka soğuk içilir (8-10°C). Aperitif olarak da alınabilen rakının, Türk içim geleneğine uygun olarak çilingir sofrasının, özgün soğuk ve sıcak mezeleri ile içilmesi tavsiye edilir.

kaynak: MEY
http://www.mey.com.tr/u_raki_tekirdag.html