bugün

türk tipi yeni ateizm

ilhan arsel adlı hakiki çomar daha tarihi gerçekleri bile bilmediği için siz sazanlar balıklama atlıyorsunuz söylenenlere.

Arapların bir kısmı öldükten sonraki hayata yada yaratıcıya inanmadıkları gibi bir çoğu da yaratıcıya(tanrıya, Allah'a) inanıyorlardı. Fakat kendilerine şefaat edecekler diye kendi yaptıkları putlara tapıyorlardı. Bu kuranda aynen yazar.

Arapların inandığı din hz ibrahimin, hz ismail'in dininin bozulmuş, puperestliğe dönüşmüş hali idi.

Bunun yanında küçük bir azınlık putlara da tapmıyor hz ibrahimin dinine tek ilah anlayışı ile putu reddetmiş şekilde inanıyorlardı. Peygamberimiz ve ailesi de bunlardandı.

Ve çağrı filmini hatırlayın. Filmde islam öncesinde kabenin içindeki yazıları güve yiyor ve sadece yenmemiş kısım olarak bismillah kısmı kalıyordu. Güveler bismillah kısmına dokunmamıştı.

Yani ne? Peygamberimize peygamberliği bildirilmeden önce de bismillah(allahın adıyla) vardı.

Allah ismi vardı.

Aynen şu anki hristiyanlıkta da olan "in the name of god" yani "tanrının adıyla" sözü gibi.

Yineliyorum. Allah ismi peygamberlik öncesinde de biliniyordu.

Aynı zamanda hristiyanlar ve Yahudilerin inandığı tevratta da "eloh" tanrının ismidir.

islam sıfır bir şekilde olan insanlığa inmedi. Tüm insanlık hep haberdar edilmişti zaten, ve son defa, aynı zamanda da değişmemek üzere(sebebi teknoloji) tekrar haberdar edildi.

Yani peşinden gittiğiniz adamların çok basit şeylerden bile haberi yok ve el-ilah dedi diye balıklama atlıyorsunuz. Daha islamdan haberiniz yok.

Siz klişelerle yolunuza devam edin bakalım.