bugün

istanbul kart uygulaması

prensipte insanların hayatlarını kolaylaştıracak bir uygulama olarak görünüyor ama programın arayüzü olsun karta para yüklerken alınan komisyon olsun (99 kuruş) program cazibesini yitiriyor.
bu tarz uygulamaların belediye tarafından yapılması çok kolay ve az maliyetli bir işlem. neden böyle uygulamaları halk için kolay ulaşılabilir ve kullanılabilir hale getirmiyorlar anlamak güç.. bir belediyenin en temel görevlerinden biri, büyük şehirlerdeki insanları toplu ulaşıma çekmek olmalı.
insanlar kolayca ücretsiz bir şekilde karta para yüklesin. sen parayı daha hızlı tahsil et. kart matiklere daha az ihtiyacın olsun. oluşacak yoğunluktan dolayı çıkacak sorunlar azalsın. kartın içine para yükleyemedim, kartımı evde unuttum gibi sorunlar bitsin.

bizim milletin tek sorunu bu işte. bir şey yapıyoruz ama doğru dürüst alt yapısını, ar-gesini, mühendislik çalışmalarını tamamlamadan kullanmaya başlıyoruz. ondan sonra o iş eksik yapıldığı için sorunlar bitmiyor. güzel şeyler olacakken çok basit bir sebepten dolayı bütün her şey alt üst oluyor.

temel nedeninin eğitim olduğunu düşünüyorum.

(bkz: devrim arabası)