bugün

show tv ana haber

bugün aktütün köyünden canlı yayın yapmış haber bültenidir.
ali kırca ankarada stüdyo da milletvekilleri ile birlikteydi. hiçbirinin ismi lazım değil.
aktütün köyündeki çocuklar gözyaşları içinde okumak istiyorlardı.
bu yaşadığımız "hayat" değil diye haykırıyorlardı.

bu zamana kadar kötü bir namı vardı show haberin. "siz hiç sigara içen yılan gördünüz mü", "falan mankenin yeni sevgilisi" tarzında magazinsel reality haberleri yaparlardı.

bugünkü haberi gözyaşları içinde izledim. aktütün köyüne şemdinli kaymamakamı geliyor. 2 yıldır köye gelmiyormuş adam. gelirken çocuklara gofret getirmiş. bu gofretleri de bir hayvana dağıtırıyor. hayvan çocukların arasına gofretleri fırlatıyor. çocuklar kapış kapış alıyorlar. işte tam o sırada bu zamana kadar hayatımda beni en çok etkileyen kareyi gördüm. kücücük bir çocuk, o kapışma sırasında dizlerinin üstüne çökmüş ve gofret alamadığı için şaşkın-hüzünlü-donmuş gözlerle etrafa bakıyor.

kaykamam'ın şu sözlerini öfkeden ağlayarak dinledim;
"buradaki vatandaşlar buraya çok bağlı sevgi dolu. hiçbirinin buradan ayrılacağına inanmıyorum. sosyal yardımlarımız sürecek. eğitim öğretim aralıksız devam edecek."

* sosyal hayat? eğitim öğretim? bağlılık? sevgi? bunların hepsini aktütün köylüleri unutmuş. iki yıldır köye uğramayan yatacak yeri olmayan kaymakam hangi dünyada yaşıyorsun?
güncel Önemli Başlıklar