bugün

almanya dan türkiye ye tatile gelen hanzolar

En çok güldüğüm tatil de plaj veya havuz kenarında üstsüz güneşlenip Almanca Felemenkçe Fransızca konuşmaları ve Türkçe bir şey dendiğinde anlamıyor ayaklarına yatmaları veya Türkçe konuşurken Türkiye de 1-2 yıldır bulunan yabancı aksanı kullanmaları.

Elinden düşmeyen telefonu, düğüne gelir gibi takıp takıştırıp ağır parfümler makyajlı ciltleri, akşam yemeye, gece eğlenceye aynı elbise ile gitmesi, otantik yöresel tatlar yerine örn: ingiliz kahvaltısı alan ingilizce konulup ingiliz ayağına yatan kezban, çarşı pazar da yerel takı giysi ürünler yerine marka satan mağaza market alışverişi yapması vb komiklik görgüsüzlükleri ile kendilerini belli ederler.

Yaşanmıştır, yan masada oturan sonradan görme irlanda köylüsü kılıklı tipler ingiliz kahvaltısı siparişi vermişti.
Daha önce de bir kaç kez karşılaşmış konuşmaları hep ingilizce turist ayaklarında olup ve insanları aşağılama tarzında olduğundan gıcık olmuştum.
Dayanamamış "bu gavurlar da tam öküz oluyor. Binlerce km uzaktan gelip tatil yapıyorsun ama evinde yediğin yemeği sipariş ediyorsun. AMK salakları, bu kadar zahmetle masrafla buraya gelip evinde yediğin yemek yenir mi? Değişik tatlar lezzetleri tatmayacaksın bari evinde otursun öküz" Diye duyacakları şekilde garsona söylemiştim.
Suratlarında ki ifadeyi görseniz...