bugün

sma hastalarının 662 gündür ilaç beklediği ülke

aslında zerre kadar sikinizde olmayan anadolu çomarı dediğiniz cayır cayır yanın söndürmek için üzerinize su döken itfaiyenin hortumunu sikeyim (bazılarına tanıdık gelmiştir bu cümle) dediğiniz bu kitlenin bebeleri üzerinden ajitasyon yapın ama bilinki kimse yemiyor.

Lakin ortada gerçekten ciddi bir sorun var bu sorun ilaç verilmemesi ile ilgili değil Sağlık Bakanlığın bu özel ilaç tedavisini sınırsız olarak karşılama kriterleri ile alakalı. Kriterler oldukça keskin herhnagi bir şekilde yine devletin masraflarını karşıladığı solunum desteğine bağlı olan bir hastaya bu ilaç ödenmiyor. Hasta yakınları ise her ikisinin birlikte desteklenmesini istiyor zira bu şekilde hastaların yaşam konforu bir nebze daha yükseliyor. Yani devlet diyor ki ya birini ya ötekini seç. işte bu keskinlik nedeni bazı hasta bebeler bu özel ilaç desteğinin dışında kalıyor.

Sonuçta Allah kimseyi evladı ile sınamasın ciğeri yanan ana baba bu kriteri anlamaz anlatamazsın. o çocuğu daha az acı çeksinden başka bir şeyi düşünmez.

Ben vergisi her ay düzenli olarak kesilen kazancının üçte birini devlete vergi olarak ödeyen bir birey olarak kendi vergimden bu bebelere ilaç olarak düşen yükün (her bir bebe için yaklaşık 1 milyon) karşılanmasından yanayım. Makam otolarının tamirlerinden kısılsın bu karşılanma kriterleri yumuşatılsın ve bu bebelerin özel ilaç talepleri karşılansın.