bugün

khabib in floyd mayweather a meydan okuması

khabib daha çok boğuşma ve güreş ile rakiplerine üstünlük sağlıyor. rakiplerini yerde iyice yoruyor. defalarca yumrukluyor. eziyor suratlarını. fakat buna rağmen bazı maçları kararla bitiyor. k.o. veya t.k.o. olmuyor.

barboza'yla maçını izleyin. tartışmasız çok üstündü rakibine karşı. adamı bitirdi, mahvetti tam anlamıyla. ki barboza da iyi bir dövüşçü. ground skilleri de gelişmiş olmasına rağmen khabib'e dayanamadı. bu yönden khabib'in hakkını vermek gerekir. amma velakin khabib o maçı kararla kazandı.
al iaquinta maçını da izleyin. iaquinta'nın maçtan sonra suratı tanınmaz haldeydi. ama pes ettiremedi. maç kararla bitti.
so khabib'in öldürücü bir yumruğu yok.
mesela conor'ın en öne çıkan özelliği sol yumruğu. yakalarsa yatırabilir. ama khabib'de böyle bir özellik yok.

sadece yumrukların kullanıldığı bi maçta da khabib'in mayweather gibi yenilgisiz bir boksöre üstünlük kurabileceğini sanmıyorum. takedown'ları olmadan ne yapabilir soru işareti.

conor ve floyd'un maçında floyd maçın sonlarına doğru kondüsyonu biten conor'ı parçalamıştı. khabib'in iyi bir kondüsyonu var ve floyd 41 yaşında. ikisinin de birbirini nakavt edeceğini düşünmesem de floyd'u bi adım önde görüyorum.

eğer gerçekleşirse yüksek ihtimalle kararla biter. ayrıca yatırım tavsiyesidir.