bugün

facebook ta dolar 7 15 dedi tutuklandı

Fikir ve düşüncede suç teşkil edebilir. Biz de denense bir kısım kişi de fikir eyleme dönüşmediyse suç teşkil etmez gibi bir anlayış var.

Daha geçen günlerde şehit olmuş bir askere sırf kadın diye "iyi olmuş" diyen zatta sadece fikrini beyan etti. O adamda ceza almasın o zaman. Fiili bir eylemde bulunmadı ki? Kadınların orduya alınmasına karşıymış ve kaba şekilde fikrini beyat etti. Yani kalemine saygı duymak diye bir şey yok.

Her ülke finans kapitalini korumaya çalışır. Bu olaydaki ekono/siyasi eleştirinin suç teşkil etmediğini söyleyen arkadaşlar çıkabilir. Dünya da aksine örneklerde var. Mesela şu ABD'deki mortage krizinde sadece pankart açıp protesto gösterisinde bulunanlar hem ağır dayak yediler hem de bazıları mahkemeye çıkmak zorunda kaldı. Aynı şekilde ingiltere'de kelle vergisi için barışçı bir protestoda polis atlarla göstericileri ezip, tutaklamalar yaptı. Keza bunlarında bazıları mahkemeye çıktı. Yani bu dünya da olan bir şey.

Bütün bunlar doğru mu peki sorusu başka birşey ama var mı var. Bir de genel olarak internetten yazınca bunun hayattaki hiçbir norma bağlı olmadığını düşünmemiz gerek.