bugün

eski sevgiliyi özlemek

hayat ilginçtir derler ya, eski sevgiliyi özlemek de tam olarak bunun güzel bir örneği.

ilişki kötü biter, biraz zaman geçer hala üzgünsündür ama kötü anılar kafanda canlıdır. özlersin ama o kötü anılar seni destekler, rahatlatır.

sonra biraz daha zaman geçer yalnız kalırsın, eğer bu dönemde iş güç yoksa ve hayatın yoğun değilse yandın, hemen bir şeyler ile ilgilen, kendini geliştir, yeni hobiler edin veya yeni alışkanlıklar kazanmakla uğraş. çünkü beyin bu dönemde sana ilişkinin sadece olumlu, mutlu yanlarını hatırlatır. sen de diyorsunki vay be ne mutluyduk ne bok olduda bu hale geldik? hele bir de videolar resimler varsa oooh tam yandın, hemen açıp bakar vay ne mutluymuşum, hahahehehuhu bak bu anı çok güzeldi diyip kendi kendini üzmekten başka bir şey yapmazsın.

sonraki aşama ise zaman artık iyice geçer, bu aşamalarda sosyal medyadan takip etmiyorsan, arkadaşların sana onunla ilgili bilgi vermeyip saygılı davranıyorsa tamamdır geçmiş olsun hayatına tekrar odaklanman gerektiğini farkedersin, kendine artık yeter, hayat senin merkezde olduğun senin hayatın, onunla yaşadığın ilişki sana destek olmalı ve deneyim olarak kalmalı, ilerlemenin tam zamanı dersin. sonra bu deneyim seni bilinçaltında destekler ve ilerideki adımlarında yardımcı olur. aslansın buradan sonra kim tutar seni. bu başlıktan artık ayrılabilirsin.

ancak sosyal medyadan silmedin, her dakika takip ediyorsun, ne yaptığını görüyorsun, nerede kimlerle inceliyorsun, her seferinde her fotoğrafta tekrar saçma salak duygular geri gelip kendini gereksiz üzüp yoruyorsan ve bir de arkadaşların sana haber taşıyor ise... böyle bir durumda ise ne o zaman geçer ne sen ilerlemek istersin. bu durumda üst paragraftakileri uygulamanı tavsiye ederim. ha bir de şu arkadaşlarından kurtul, hayır demeyi öğren ve sana destek olmayan seni ileriye taşımayan insanları hayatından çıkart derim.

özetle; her ilişki bir deneyimdir, her kötü deneyim ise seni büyütür ve besler. bunu böyle kabul edip bazı deneyimlerin sadece zaman ile anlamlandığını hayatına işlemen gerekir.

evet dersimiz burada bitti, kötü biten ilişkiler herkesin başına gelmeyebilir ancak bu yeni devirde, sosyal medyanın ve yanlış arkadaş seçiminin sizi başka deneyimlerde üzeceği gerçeğini değiştirmez.
güncel Önemli Başlıklar