bugün

ankara da suya yüzde 17 indirim

ben aslında bu başlığı "ankara'da suya büyük indirim" şeklinde açacaktım ama açılmış. zira yandaş medyanın attığı manşet bu. böyük indirim amk!

şöyle anlatayım size bu böyük indirimi. ben 5 yıldır evliyim. bundan 3 yıl kadar önce kartlı su sayacı kullanıyordum. aylık ortalama 70 liralık su giderimiz oluyordu o dönem. kızım daha yeni doğmuş. malum çamaşır falan yıkanıyor. sonra evi aynı binada daha büyük bir daireye taşıdık. burada faturalı sisteme geçtik. ilk yıl 40 civarı, sonraki sene 50 civarı, bu yılın başında da en fazla 65 lira fatura ödedim. iki aydır su faturamız 98 liraya sabitlendi. bu da neredeyse %60 zam yapıldığı anlamına geliyor. yüzde altmış! bu zam geldiğinde kimsenin haberi olmadı tabi. fatura kesilip götünüze kazık, en dipteki kıymığa kadar sokulunca haberiniz oluyor. hatta çoğunuz fatura ödemediği için haberiniz de olmuyor. neyse... şimdi aski yönetimi ve ulu yeni atanmış belediye başganımızın oy birliğiyle aldığı %17'lik dev indirimin haberleri yapılıyor. yani 60 küsur liradan yüz liraya çıkarılan faturam, 80-83 arasına inecek. bu da yaklaşık %43 zam demek.

özetle biz bunu baştan hakettik. beter olalım amına koyayım. bana bunları yaşatan herkesin allah belasını versin. özellikle de ben oy vermediğim halde oy vererek beni buna mecbur bırakan milyonların.

hepinizden tiksiniyorum amk çomarları!
güncel Önemli Başlıklar