bugün

kalabalik otobuse bindiginde akbil basmayan insan

bir ramazan ayı günü daha.bakırköy-mecidiyeköy otobüsü kalabalık. *otobüsün arka kapılarını açar şoför ağabeyimiz ki insanlar binsin diye.arka kapıdan binenler gidiş ücretini akbil veya para ile ödemek için diğer yolcularla'şunu uzatabilir misiniz lütfen?' diyaloglarına girerken kendini akıllı sanan siperman hehe enayilere bak para ödüyorlar bakışını insanlara göstermemek için kafasını eğmiştir.lakin mevcut çakallığın farkında olan (bkz: uypaciyakoverbeni)'hemşerim paranı ödemeyecek misin?sorusunu sorar ama kime? yüzsüz abimiz oralı bile değildir.ulan zaten oruç, iş yorgunluğu,trafik vs bütün sıkıntılar an itibariyle bastırmış! şahsım tarafından ikinci bir uyarı yapılır.kardeşim paranı ödemeyecek misin?ve şok anı! sanane birader? o anki dumurluk ve şaşkınlık haliyle kendine yandaş toplamak için diğer yolculara dalalım mı lan şu hödüğe bakışı fırlatılır.ve amaca ulaşılır.

x-kardeşim uzatsana paranı.
y-birader enayimiyimiz biz,biz veriyoruz sen niye vermiyon?

diyalogları gelişirken çoktaan merter durağına gelmişizdir.sipermanimiz inmek için kapıya yönelir ve nihah kodumun salakları şeklinde bir sırıtışla yolculuguna son vermek amacıyla otobüsten inerek beni kafamda dönen sorularla başbaşa bırakır.

250 metrelik yolu gitmek için 1.5 ytl vermeyen siperman mi haklı?yoksa kamu malını ücretsiz kullandığı için siperman a kızan ben mi?ya da insanları 1.5 ytl yi vermek istemeyecek hale getiren zat-ı şahane yöneticilerimiz mi?
güncel Önemli Başlıklar