bugün

kürtler neden devlet kuramıyor sorunsalı

O muhitlerde birlik beraberlik hat safhadadır. “Ula mıho onamı sikiyolar yetişin ho” diye böğüren bir kürdün etrafında bir anda 10 tane kürt toplanabilir fakat tek olduklarında cesaretleri yoktur.

Muhalif kesimin genellikle yaptığı şey olan bok atma, kötüleme huyları bunlarda da vardır fakat farklı versiyondur. Mesela kaçak elektriğe yarına kadar izin verildi diyelim. Devlet iyi demi? Yarın kaçak elektrik kullananların hepsini yakalayıp ceza kesseniz o devlet ne olur? “Foşik töce” olur. Ekmeği yiyip çanağını polise atan tayfa kürtlerde çoktur. Dhkp-c gibi örgütler de kürtler olmasa kepenkleri kapatır diye düşünüyorum. Neden kürtler? Ülkeleri yok ya hani... “sizin neden ülkeniz yok? Gelin hep birlikte barışı getirelim, kürdistanı kuralım” diye gazı verdiğinizde emin olun çok destek alırsınız. Değişik bir toplum. Ayrıca kullanıldıklarını düşünüyorum.

iyi kürtler davar. Şaka şaka. iyi kürtler de var gerçekten. “iyi” ayrımını ise hdp ye oy verip vermemelerinden, dağ tayfasını desteklememelerinden yapıyorum.