bugün

kürt silahlı hareketi

arkadaşa göre Kürtler ''canı istediği için dağa çıkmış''
geçiniz.

''onlar da kaymakam oluyor biz de'' vs.
çok doğru bir yaklaşımdır. neden Kürt silahlı hareketinin milliyetçilikten arınması ve Türk işçi hareketi ile birleşmesi gerektiğinin nedenidir.

Kürtler bu ülkede daima ikincileştirilmiştir. günümüz koşullarında bunu söylemek bana doğrudan terörist denmesine bile neden olabilir, insanların çoğu ne dediğinden habersiz, benim için önemsiz yani. sadece Kürtler mi, hayır, en büyük çoğunluk onlardır.

soru; Kürt silahlı hareketi en yoğun ne zaman kendisini göstermiştir?

cevap; 1978'de başlayan hareket çok az üyeye sahip iken 1980 darbesi sonrası Kürt silahlı hareketine katılımın yüzlerce kat artmıştır.

yani Kürtlere karşı alınan tavır 1980'lere kadar hafif iken 1980 darbesindeki kasıtlı devlet terörü, başka bir terörü doğurmuş ve Kürt silahlı hareketinin resmi olmasa da başlangıcı olmuştur.

öncelikle seksen darbesinde yapılan işkenceleri ve ırkçılığı, faşizmi tanıyın, daha sonra milliyetçilik maskenizi delmek için sorun kendinize;
''bunların aynısını bugün çin doğu Türkistan'a karşı yapsa ve doğu Türkistan'daki Türkler ayrı bir devlet için silahlansa kim haklı olur?'' vereceğiniz cevap tutarlı olmalıdır.

fakat bu tabii ki günümüz koşullarında doksanlı yıllardan sonra Amerika birleşik devletleri tarafından kullanışlı bulunmuş ve kukla haline getirilmiştir Kürt siyasi hareketi.

artık haklı davasından vazgeçmiş ve Amerikan güdümündeki bir silahlı örgüt olarak yoluna devam etmiştir.
bugün ise Kürt ulusu üzerindeki baskı hafiflemiş, ekonomik olarak Kürt işçi sınıfı üzerindeki baskı devam etmektedir.

türk ve Kürt işçi sınıfı beraber mücadele etmelidir.