bugün

yeni baslayanlar icin yaprak sarmasi

ilk önce yaptığınız, yediğiniz bu güzel yemeğin nasıl adlandırılması gerektiği konusundaki tartışmanın çözümünü bekleyin. çünkü; zeytinyağlı dolma, zeytinyağlı yaprak sarması, yaprak sarması, sadece sarma, sarılan yaprak *, yaprak dolması gibi birçok kafa karıştırıcı isim dolayda mevcuttur. ilk önce isim üzerinde anlaşılmalı.
daha sonra eğer sadece biz yiyiciyiz abi demiyorsanız yaprak sarmasını sarmasını iyi öğrenmeniz gerek. yani yaprak sarması sarması başta dünyanın en zor işi gibi gelebilir fakat 10-15 dakika sonra yıllardır bu işi icra etmekte olan anneye bile direktif verebilme küstahlığına ulaşabiliyorsunuz. ama anne de sahip olduğu terlik *, tencere gibi silahlarla bu küstahlığı ilerlemeden bastırıyor(buna da dikkat edin). sarma olayında yaprağın yatırılacağı yer el ise, bu el düzgün tutulmalıdır, he bazılarımız masaya ya da tabağa koyuyormuş o da olur. yaprak sarmasını sararken sıkıca sarmaya da gayret gösterin, böylelikle yaprak pişme anında dağılmasın pirinçlere kötü şey olmasın.

ee şey ben daha beginner seviyesinde olduğum için şimdilik bu kadar yardımcı olabileceğim. fakat updateler devam edecek.

afiyet olsun.
güncel Önemli Başlıklar