bugün

manyak biriyle ev arkadasi olmak

üniversite. çok güzel diyenler vardır tam tersi bi bok yapamadım berbat geçti diyenleride duyarız. ama hayat ile ilerideki yaşantımızın çoğuna yön verdiğimiz, hayatı öğrendiğimiz-bir nebze- arkadaşlıklar dostluklar kurduğumuz bi yerdir çoğunlukla. ve tabi ki eğer eve çıkıyorsa ev arkadaşı. çok önemlidir. çok şeyler paylaşılır o kişiyle veya kişilerle. bambaşka biridir kendimize göre. o na göre de tabiki biz. işte ev arkadaşının manyak olması daha başkadır. zamanla anlaşılır, bilinmez ilk anda.

yurttan çıkmak ve ev tutmak istemiştik. yurt arkadaşlarıyla anlaşıp ev arayacaktık. 4 kişi. biri vardı adı osman. biraz garipti ama yardımsever, iyi biriydi. neyse tuttuk ve eşya şu bu yerleştik. okula gitmeler, yemek, film, dizi, batak, monopoly, risk..vb. hayat geçiyordu bi şekilde ya da öğrenci nasılsa, nasıl geçiriyorsa. ama bi gariplik vardı. osman ın ne okula gittiği vardı, ne normal insanların yaptığı şekilde batak oynayışı, yemek yapışı, temizlik, film yorumu..vs.

misal yemek sırası ondaysa hiç görmediğimiz, duymadığımız, tatmadığımız bir yemek yapardı. adı zıpartiş diye birşey yaptı mesela birgün. içinde yumurta, pırasa, kereviz, sucuk, soğan ve süt vardı. o gün aç kaldık. kendi aramızda konuştuk. olm bu adam ne garip nan...diye. tartışıyorduk osman hakkında. sonra birgün film izledikten sonra film hakkında konuşuyorduk ve osman ın dediği cümleye takıldık. ''olm bu adamlar gerçek değil, hepsi kurgu bunların, inanmayın'' sanki o ana kadar biz filmlerin kurgu olmadığını düşünüyordukta osman böyle bir yorum yapmıştı. bu dizilerde de böyle devam etti. lan ne kadar saçma insan uçabilir mi amoogoyum lan, baksana bi diğerlerine, biri götünden ateş çıkarıyo, diğeri zamanı durduruyo, öbürü kafayı kesiyo beyni yiyo, bizi kandırcaklar amoogoyum lan..[heroes] lan zibidiler uçak düşcekte hayatta kalcan, o siyah şey ne öle la, öyle şeyler hayatta olmaz, çok saçma bunlar.

benim anlamadığım acaba bizim bunlara inandığımızı mı düşünüyoda böyle yorum yapıyo ya da kendisi şu ana kadar her dizi filmi hep gerçek hayatla mı bağdaştırdı. anlam veremez olmuştum osman a. ama hergün beraberdim. korkuyordum da.

birgün gecenin köründe bilgisayarımla uğraşırken odama geldi ve dabilyu burada kalabilir miyim dedi. korktum, üçbuçuk attım ama gel abi noldu dedim. diğer arkadaşlar uyumuştu birde, iyice tırstım. noldu aga sorun ne dedim. biraz odamı süzdükten sonra ben bugün burda kalcam dedi. neden osman senin odanın nesi var dedim. bişii yok bugün burda kalmak istiyorum dedi. ben iyice üçbuçuk attım. iyi bende salona geçerim dedim. hayır dedi. neden ulan neden dedim. orda kalmıcaz orası salon dedi. iyi hadi sen uyu ozaman ben biraz sonra yatarım dedim. amacım o nu uyutup diğerlerinin yanına gitmekti. ben arada göz ucuyla bakıp uyudu mu diye kontrol ediyordum. herif gözleri bana dikmiş angut gibi bakıyordu. sonra uyudu kaldı ve salona gittim. uyandırmak istemedim diğerlerini. sabah oldu okula çıktım sonra eve geldim. osman hala uyuyordu. öyle geçti gitti.

bir keresinde de kız arkadaşı ile konuşmasına şahit olduk. kız arkadaşını hiç merak etmedim ama. aynı kişiden iki tane olması kötü bişi..maç izliyoruz.

-vay mını zikiim la, ne biçim çaktı o topu öle, kale oynadı la gördüüzmü. mını yiyim insan gibi vursana la amık herif. la insan değil la bu ziktimin dopçusu..
[dalili liiii]

-aşkım bende seni düşünüyodum. napalım oturduk şiir okuyoz... sen napıosun bitanem... bende seni özledim. hep seni düşünüyom burda..

birgün telefonla kavga ettikten sonra kurguğu cümleler ise dumur üstüne dumur onun üstüne irilizasyon geçirtmişti.

-gızım taam seni seviom ama ayrılak mı yaa. yapamıom ki mına gooyum ben senlen. şiir yazdım senin için ama okumucan sağa bunu. ayrılmak istiom ben yaa. ara mı versek ki napsak..arıcam seni birazdan ben..gapadım..

sonrasında bize içini dökmüştür.

-ya ziktimin kızı yaa..neymiş okulda gamzenin g*tüne bakmışım. kız sallıyo ben nabam mına gooyam yaa. olm bu kızların burnunu zürtcen haa, ondan anlıyolar..sizin gözler niye kırmızı la, ağlıonuz mu olm..şş aloo, size diom la..

altımıza sıçarcasına güldüümüzü bilmiyordu tabi.
güncel Önemli Başlıklar