bugün

devrim yaparken annenin eve cagirmasi

inatla ve azimle tüm sosyalist kitapları okuyup, zamana ve insana isyanını dile getirmek için büyük halk kitlelerini arkasına almış, devrim yürüyüşüne kendi mahallesinden başlayacak kişinin başına gelecek en büyük azaptır. ne karizma kalır, ne devrime inanç.

- arkadaşlar, lanet olsun bu düzene diyerek en gür sesimizle yola çıktık! bizi bu düzende sömüren, haysiyeti unutmuş, şerefinden yüz bin defa kuşku duyduğumuz ve ölene kadar da duyacağımız burjuvazinin köpeklerinden intikam alma günümüz gelip çatmıştır. benimle bu yolda yürüyen tüm emekçi arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyor, bu yolda ölmenin olup, dönmenin olmadığını bilen arkadaşları kucak dolusu selamlıyorum. arkadaşlarrr!! bugün bizim günümüz, bugünnnn hepimizin hayatında bir dönüm noktası olacak, bu yol tek yoldur, bu yol devrim yoludur yoldaşlar!!! sağolunn varoluunnn, yürüyelim arkadaşlar!!!!

(tam yürüyecekken anne camdan bağırır)

anne: mustafaaaaa!!!
- arkadaşlar bu yolda artık mustafa yok, nice mustafaları kaybedeceğiz ama her ölen mustafa'nın küllerinden binlerce mustafa doğacak! ileriiiiiii
anne: mustafaaaaaa bak aşağı indirme beni, al şu parayı bi kiloluk yoğurt bide ekmek al eve gel çabuk, sofrada bekliyoruz!
- bizi bir dilim ekmeğe muhtaç eden ve bizi yaşamın en temel maddesi olan yoğurda muhtaç eden kapitalizme lanet olsun, ileriii!!
anne: bak hiç dinliyo mu beni?!! kime diyorum ben mustafaaaaaaa, baban aşağı indirmesin beni diyo!
- onlarııı o makamlarından, o mevkilerinden aşağı indirecek olanlar yine bizleriz arkadaşlar, biraz daha cesaret! ileriiiiiii!
anne: oğlumm yavrum anneler gel diyorsa gelinir hemen, o arkadaşlarının anası babası yok mu, hepsi benim yaşımda ayol onların!
herhangi bir devrimci: mustafa zorlama istersen, yarın yaparız devrimi bak annen çağırıyo, pederle papaz olma sonra!
- peki arkadaşlar, devrim bir gün daha gecikmiştir fakat nihayetinde o burjuva takımını köşklerinden çıkartacağız andımız olsun!!
anne: laflara bak laflara, gören de aç bırakıyoruz sanacak!
- anne ne varya ne varya, allah aşkına ne varya, bi gir içeri ya, şu halime bak arkadaş, devrime sütünü helal etmeyen annemle başlıyorum ya!!! ne istiyosun yoğurt mu? kaç kiloluk?
anne: anasının kuzusuuuuuu, yerim o ağzını senin! 1 kiloluk al annecim bide ekmek al eve gel paşam!
- o paşalara da iki çift sözüm var ya neyse! necati gelsene bakkala gidelim ya uzak şimdi bakkal...
necati: gidelim a.q pahalı satıyo o ibne bakkal, hırsımızı ondan alırız
- hee iyi dedin yoldaş, işte böyle böyle sesimiz çığlık olacak!
necati: motive ediş tarzını skiym senin!
- 1 kiloluk muydu lan yoğurt!
necati: hee...
güncel Önemli Başlıklar