bugün

unakitan ailesi nin 600 milyon dolarlik yatirimi

vatan gezetesinin haberine göre; mısır, yumurta, tavuk ticaretinden vurulan paralardan sonra unakıtan ailesinin; yani kızının oğlunun ve eşinin bağlı bulunduğu ab gıda sanayi tic. termik santral kurmak üzere harekete geçmesi.

abartı filan değil tam tamına 600 milyon dolarlık yatırım. yani kaba bir hesapla 750 tirilyon!!!
termik santralin kapasitesi yaklaşık 600 megawat. yine aynı haberden bir kilowatsaat elektiriği devlete 10 euru'dan satıldığını öğreniyoruz. bu da yılda 410 milyon euroluk bir ciro demek oluyor ki bu da aynı zamanda türkiye'nin nufusunun yüzde 1,5'ine hitap ediyor. yani devlete hizmet etmek sözüyle bir yerlere gelen insanlar aynı vatansışını bir siyasi kitle yanında bir müşteri olarakta görüyor.

tabii eğer derseniz nasıl olur, bir üst düzey yönetici hatta bakan böyle bir işe nasıl girebiliyor? yok giremez derseniz yanılırsınız... çünkü unakıtan'ın lisans başvurusunu onaylayacak olan epdk'nın yeni başkanı, kemal unakıtan bakan olduktan sonra özelleştirme idaresi başkanlığı'na atadığı ve 6 yıl başkan yardımcısı olarak kendisine bağlı olarak çalışan hasan köktaş. yani unakıtan'ın termik santral kurmasını bu adam denetleyecek ve uygun olup olmadığına karar verecek...

hayır hiç heyecanlanmadım bunu duyunca/okuyunca yeni bir ifşaat off işte şimdi bttiler filan demedim içimden. sadece duymayanlar duysun diye yazıyorum. hani bağırıyorlardıya: yeteeeerrr söz milletiiinn!!! işte o millet duysun. söz sizin buyrun sayın milletim.