bugün

kapiyi tiklattigi gibi iceri dalan insanlar

kapı tıklatmanın ne anlama geldiğini bilmeyen, meşe odunuyla girişilesi insanlardır. ilkokul zamanından, kapıyı tıklatıp sınıfa girilen günlerden kalma yaratıklardır. herhangi bir iş yerinde içerden ses gelmeden odaya girilmemesi gerektiğini, lambası açık bir tuvalette birinin olabileceğini ve kapıyı tıklatıp girene kadar işini bitirmemiş olabileceğini düşünemezler. "usta çaldık haberin olsun dedik" diye düşünürler. genelde kapıyı tıklatırkenki tek amaçları içerdeki kişiye "giriyorum ha" mesajı vermektir. fakat içerdeki kişi sesi duyup algılayana kadar, arkasından atlı gelen kahramanımız bahsi geçen mekâna ışık hızıyla dalar. adam belki ofisinde indirmiş donunu porno izliyor? lan nasıl dalarsın odaya? belki önemli bir işi var rahatsız edilmek istemiyor, hatta niye tıklatıyorsun, sktir git lan?

hadi işyerini geçtim, sekreteri var şusu var busu var, o izah etti diyelim. bunu bir de tuvalette yapanlar var. herhangi bir alışveriş merkezinin tuvaletinden bahsetmiyorum efendim, evinizde misafir kalmaya gelen ya da misafir kalmaya gittiğiniz evdeki kişilerden. tuvalette olduğunuzu her şekilde belirtmişsinizdir; lamba açıktır, sıçıyorum mesajı vermek için elinizden geleni yapıyorsunuzdur. fakat denyonun biri kapıyı tıklatır ve içeri dalmaya çalışır. can havliyle kapıyı ittirir "dolu lan" diye höykürürsünüz. illa kapıyı kilitlemek mi gerekiyor kardeşim? yahu belli içerde biri var, nereye giriyorsun sen, sınıf mı orası? sen içeri girene kadar adam ellerini yıkama pozisyonuna mı geçecek? o kadar çok mu tuvaletin geldi de "ikimiz birlikte yapalım" diye dalıveriyorsun? pislik şerefsiz. kapıyı kapatayım derken bok bulaştı zaten.

hah, bir de bunu alışveriş merkezi gibi yerlerde yapanları vardır. hayvan gibi "dolu" yazmaktadır kapıda, siz de bütün haşmetinizle sıçıyorsunuzdur. fakat lavuk sizi burada da bulur, tıklatır; kapıyı zorlamaya başlar, siz kapıyı ittirmeye çalışıp "dolu kardeşim" diyene kadar kapıyı tekmeleyip açmıştır bile. "eheh pardon" diyip gidenleri ayağa kalkılıp dövülesidir.

ayıp lan ayıp. gel komutunu almadan girmeyin ibneler.