bugün

tsk nin ab fonuyla insan haklari egitimi vermesi

evet, türk silâhlı kuvvetlerinin avrupa birliği fonlarından yaklaşık 15 milyon avro kullanarak personeline insan hakları, çocuk hakları, vb. konularda eğitim vermesidir. bu durum avrupa birliği bünyesinde ilk kez karşılaşılan bir durumdur, ilk kez üye adayı bir ülkenin ordusu fonlardan pay almaktadır.

--spoiler--
Genelkurmay Başkanlığı, Avrupa Birliği'nden alınacak maddi destekle askerlere vatandaşlık eğitimi verecek. Proje kapsamında askerlere insan ve çocuk hakları, kadın-erkek eşitliği, çevrenin korunması ve madde bağımlılığına karşı eğitim verilecek.
--spoiler--

ancak olayın şu boyutu da ilginç, bu eğitimi verecek tsk personelini yine tsk eğitecekmiş.

şimdi askerlere izletilen irtica, misyonerlik, ermeniler, vs. gibi abuk sabuk videolar acaba kalkacak mı, acaba samimi olarak tsk'nın yeni başkanı orduyu kışlasına çekip demokratik bir ülkedeki temel insanî değerlere sahip bir personelin oluşması için gayret edecek mi? acaba türkiye'nin altında imzası olduğu "vicdani ret" hakkını içeren metin yürürlüğe bu sefer girecek mi? acaba ülke gençlerinin kanının dökülmesine neden olan "kürt meselesi" için anti-militarist bir çözümün önünün açılmasında tsk üzerine düşen görevi yapacak mı? göreceğiz.

http://www.ntvmsnbc.com/news/460603.asp
güncel Önemli Başlıklar