bugün

enes batur un trafikte saatte 330 km hız yapması

Senin arabayla aynı model bi arabayı -mesela benim arabanın hemen hemen aynısı bi başka audi yi bi kere kullanmıştım.

Debriyajı başka yerde kavrıyo -direksiyon kavraması başka türlü -arabada benim lastiklerden başka lastikler takılı, virajlarda başka türlü reaksiyon gösteriyo, frenleri başka türlü tutuyo...

Bi tek görünüşü tamamen aynı. Yoksa bambaşka bi araba ...

Ferrari'nin gaz pedal reaksiyonlarına bile anca iki haftada falan alışırsın. Ben benim arabayla 270 falan bazen yapıyorum ama arabayı kaç senedir kullanıyorum, çok iyi tanıyorum arabayı.

Şöyle bi düşündüm de - hiç tanımadığın arabayla sürat denemesi yapıyosan -daha herif "bu arabanın vitesi nerden değişiyo " falan diye soruyo - sen profesyonel falan olamazsın -bildiğin gerizekalı olursun.

Bazen youtube da otobüs kaptanlarıyla yapılmış söyleşilerle karşılaşıyorum. Esas profesyonel onlar. Adam bi oturdu mu 1000 km gidiyo. Bi tane yeni travegolarla ilgili bi videoda kaptan diyo ki "bu otobüs bir haftadır bende, daha tam alışamadığım için temkinli gidiyorum !!" ki adam aynı videoda bir hafta da 8bin km yol gittiğini de söylüyo.

Yani demem o ki -sözlük ergen dolu, ve bu salakları cool bulanlar da var bu sözlükte.

Bi sözlük abisi olarak bi de en az 20 yıllık bi şoför olarak - ben araba kullanmayı istanbul da kadıköy maltepe dolmuş yolunda öğrendim -daha bi çöp bidonuna bile çarpmadım - siz ergenleri temin ederim ki -bu videodaki şahıslar gerizekalı ve sakın bu tiplere özenmeyin.

Bu dünyada hiçbi tecrübeli şoför tanımadığı arabayla 270 km sürat yapmaz.

Arabayı tanıyana kadar fazla maceraya atılmayacaksın-bu öğüdümü tutun.

Hiçbi araba bir diğeriyle aynı diildir. Aynı model iki audi bile farklı farklı arabalardır. Zaten koltuğa oturduğun anda anlarsın arabanın reaksiyon değişikliklerini.

O yüzden ... aman diyiim. Özenmeyin böyle züppelere. Fazla yaşamazsınız yoksa. Bu kafayla bu herifler de fazla yaşamazlar.
güncel Önemli Başlıklar