bugün

abd nin papaz dosyası

Türkiye, Papaz Andrew Craig Brunson Üzerinden Tehdit Ediliyor! Sonuç; Oktan Keleş'in 2006 yılında yazdığı noktaya hızla ilerliyoruz...

Türkiye, Papaz Andrew Craig Brunson Üzerinden Tehdit Ediliyor!
Yaklaşık iki yıldır cezaevinde bulunan ABD'li Rahip Brunson Ekim 2016'da eşiyle birlikte ifadeye çağrılmış ve ifade için gittiklerinde gözaltına alınmıştılar. Eşi Norine Brunson, serbest bırakıldı. Rahip ise tutuklandı. Eşine ayrı bir parantez açmak gerekiyor çünkü CIA boşuna Norine’nin peşine düşmedi. ilerleyen bölümde bu konuyu ele alacağız.
Brunson Hakkındaki iddianamede,
“Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etme", "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından tutuklanması talep edildi.
Brunson'a hem FETÖ hem de PKK adına suç işlediği suçlaması yöneltildi.
Brunson için "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" gerekçesiyle 15 yıla kadar, "devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek" suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezası istendi. Toplam 35 yıl hapsi istenen Brunson'a Mahkeme geçtiğimiz hafta son kararında ev hapsi verdi. Brunson'a elektronik kelepçe de takılacak.

http://www.onaltiyildiz.c...er,6838/papaz-kacti-oyunu
güncel Önemli Başlıklar