bugün

musevi cemaati neve salom iftari

9 yıldır her ramazan düzenlenmektedir.

Musevi Cemaati nin bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen ve artık gelenekselleşen iftar yemeği 17 Eylül Çarşamba gecesi Neve Şalom Kültür Merkezi nde gerçekleşti. Beş yüz kişinin katılımı ile düzenlenen yemekte Hahambaşı Rav isak Haleva, aynı Tanrı ya farklı mekânlarda yakarmamıza rağmen farklılıkların Türkiye nin zenginliği ve övüncü olduğunu vurguladı

17 Eylül Çarşamba akşamı Neve Şalom Kültür Merkezi nde gerçekleşen iftar yemeğine istanbul Valisi Muammer Güler, istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Dr. Kadir Topbaş, farklı ilçelerin belediye başkanları, kaymakamları, emniyet müdürleri, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, diplomatik temsilciler, öğretim üyeleri ve semavi dinlerin ruhani liderleri katıldılar.

Hahambaşı Rav isak Haleva, aynı Tanrı ya farklı mekânlarda yakarmamıza rağmen farklılıkların Türkiye nin zenginliği ve övüncü olduğunu vurguladı.

Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya; Bu dostluk şöleninin, Türk Yahudilerinin asırlardır birlikte yaşadığı geniş toplumun kültür ve adetlerine ne denli saygı duyduğunun bir ölçütü olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Dr. Kadir Topbaş; Müslümanların dini bayramlarında, Musevi ve Hıristiyanların kutsal günlerinde hep birlikte coşkuları paylaştık. Geleceğe birlikte adım atıyoruz dedi.

istanbul Valisi Muammer Güler; Bizleri buluşturan karşılıklı sevgi, hoşgörü ve uzlaşı anlayışıdır. inançlarımız farklı olsa da aynı vatanı paylaşıyoruz, vatandaşlık kimliğimizde beraberiz ifadesini kullandı.

http://www.salom.com.tr
güncel Önemli Başlıklar