bugün

kadın sünnetine karşı çıkmak

Bakın, kadın sünneti tıbbi olmayan nedenlerle kadın üreme organlarının kısmen ya da tamamen çıkarılmasıdır. Hiçbir gerekçesi yok bu olayın,kadınların böyle bir şeye ihtiyacı yok. Sırf bunu önlemek amacıyla kurulmuş yüzlerce örgüt var,ayrıca dünya Sağlık örgütü bunun önüne geçilmesi için yıllardır uğraşıyor.

Sağlık açısından herhangi bir sakıncası olmasa,bunca insan ölmese bu çağ dışı olaydan, bir sürü örgüt bunu protesto edip kamuoyu oluşturmaya çalışmaz, birçok ülke resmi olarak yasaklamaz. Kendi aklınızca Kadın-erkek eşitliğini bu şekilde mi sağlayacaksınız, böyle bir vahşete destek çıkarak mı?

özellikle batı, doğu ve kuzeydoğu Afrika'da, Orta Doğu'nun bazı bölgelerinde ve kısmen Asya'da görülen son derece ölümcül ve ilkel bir olay bu. Küçücük kız çocuklarını kesinlikle hijyenik olmayan yöntemlerle (paslı jilet, cam parçası) kesiyorlar, ve o kesme işleminde kullandıkları alet ile neredeyse bütün köyü sünnet ediyorlar. insanlardan insanlara kan yoluyla ne varsa bulaşıyor zaten bu süreçte. Amaç ise "kadınları kontrol altına almak", cinsel hayatlarını çocuk yaşta ellerinden almak, vücutlarına egemen olmak. Kendisine insan diyebilen hangi varlık bunu destekleyebilir, soruyorum sizlere.

Yapılan müdahaleden haberiniz var mı? Sünnet diye Küçücük çocukların klitorisleri çıkarılıp genital bölgelerinin rastgele dikilerek tek bir delik açılıp bu deliğin hem vajina hem de üretra işlevi görmesinin sağlandığını biliyor musunuz? Çocukların günlerce acıdan ve kanamadan tuvalet ihtiyacını dahi gideremediğini biliyor musunuz peki?

Böyle iğrenç bir olayı savunmadan önce (bkz: çöl çiçeği) isimli kitabı okumanızı tavsiye ederim,bizzat bu vahşetten kaçan Afrikalı bir kadının hikayesidir.