bugün

lise yillarini ozleyen universiteli

16 lı yaşları kim özlemez ki? o vakitler ciddiye aldığın birçok şeyin aslında ne kadar eğlenceli olduğunu fark etmen için 20 li yaşlara gelmen gerekiyorsa ki bu da üniversiteli olduğun yıllara tekabül ediyorsa, tut ki farklı şehirdeysen artık, çevrendeki insanlar büyük bir hızla değişiyorsa, tanıştığın insanlarda geçmişteki dostlarından bir iz arıyorsan özlersin elbet.

memleketini özlersin, ailenle daha çok zaman geçirmeyi, mahalleni, her gün selam verdiğin mağaza sahiplerini, saçma sapan şeylere gülmeyi, arkadaşlarınla sıkılmayı, evini, odanı her şeyi özlersin. küslüklerinizin sebebini dahi hatırlayamadığın aşklarını, şimdi başına gelmesi için dua ettiğin ama o zamanlar dert saydıklarını özlersin.

belki üniversite biter, iş hayatına girdiğinde üniversite yıllarını özlersin bu kez. gene bilmediğin bir ortam, farklı bir mücadele, bir yerlere gelebilme isteği, farklı telaşlar umarsız olduğun üniversite yıllarını özlemle aratır sana.

lakin 16 lı yaşlar başka. yaşarken sancılı da sonrasında bakıldığında en güzel yaşlar aslında. o yaşlar lise yıllarına tekabül ettiğinden özler bir çok kişi lise yıllarını hayatı boyunca.