bugün

olaylar silsilesini tersten anlatan insan modeli

Olayın kahramanı ve iki arkadaşın aralarında geçen sohbete konu olacak olan kişi Serhat' tır. Serhat, içkinin dozunu kaçırdığı bir gece aracıyla seyir halindeyken tartıştığı kişilerce tutuştuğu kavga neticesinde iki kişiyi bıçaklayıp karakolluk olmuştur.

Başlığa konu olan Bu insan modeli ise dinleyicinin heyecanını yükseltmek için midir ? yoksa bir konuşma alışkanlığı mı edinmiştir ? bilinmez ama yaşanan bu olayı kendi üslubuyla şöyle anlatır.
Şu bizim okul arkadaşı Serhat var ya!

Evet abi
dün gece karakolluk olmuş.

Yapma ya niye ki ?
iki kişiyi bıçaklamış. Kan gövdeyi götürmüş.

Hadi be ! nerde kimi neden bıçaklamış ?
Arabasıyla giderken başka bir araç şoförüyle sözlü atışmışlar sonrasında Atışma tartışmaya tartışma kavgaya dönüşmüş derken bizim serhat çekmiş bıçağı Allah ne verdiyse..

Yav abi, Serhat' ı iyi tanırım onda tavuk kesecek cesaret bile yoktur. Nasıl yapar böyle birşey aklım hiç almıyo.
Serhat'ı ben de tanırım ama içki şişede durduğu gibi durmuyor ki birader. Sen mekan çıkışı kafayı çek ! zil zurna sarhoş ol ! O da yetmezmiş gibi bir de o kafayla trafiğe çık ! Serhat'ı sen de iyi bilirsin ki kafayı çekince aslan kesilir bambaşka bi adama dönüşür.

Yukarıdaki örnekte olduğu gibi, Bu gece sohbet ortamında karşılaşıp hayretler içerisinde dinleme fırsatı bulduğum ve günlük hayatta sıkça karşımıza çıkan bir insan modelidir. Olayın gidişatını çözmek için akla karayı seçersiniz. Allah dinleyene sabır versin..