bugün

okunacaklara ekle butonu

henüz sözlükte olmayan butondur. bildiğim kadarı ile diğer sözlüklerde de yok. lakin bir vakit önce moderasyona bir derdim var dedim. birden kızılca kıyamet koptu, moderasyon başıma toplandı. derdimi anlattım:

hiç sorma başıma geleni moderatörüm, yazar sorunuyla ilgilenenim... sözlükte bazen çok uzun, çok güzel yazılar oluyor. iş arasında, koştur koştur okunmuyor. bazen; şöyle bir arkama yaslanayım, taze demlenmiş çayımı alayım, bir de cigara tellendireyim, yazının tadını çıkara çıkara okuyayım istiyorum. ama ne fayda, soldaki sütun dünya değirmeni gibi, başlıkları hızlı hızlı öğütüyor. hangi birini not alacaksın, devir bilgisayar devri. yaaa sevgili moderatörüm, siz hani bu gammazlara başlık takip butonu yaptınız. onun gibi bir kıyak da bize geçseniz. iş-güç telaşında okuyamadığım yazıları işaretlesem, sonra okunmak üzere sakla bunu desem... akşam çayı demledikten sonra cigaramı yaksam, okunacaklar listemi açsam, gündüzden işaretlediğim o el emeği göz nuru yazıları açıp okusaaam okusam...

moderatör, şefkatle ve babacan bir tavırla kafamın üstüne dokundu, "afferim lan kerata" dedi. ama o kadar!

işte o sistemi, belki de sözlükler aleminde ilk olacak bu gelişmeyi yaparsa uludağ sözlük moderasyonu, adını belki "okunacaklara ekle" butonu koyarlar. öyle bir şey olursa, bu başlık o butonun hikayesi olur işte.

bak şimdi misal, bayram gelecek. yazarlar coşacak, eski bayramlar, bayramda çocukluk, akraba ziyaretleri, ihtiyarlık, yalnızlık, tek bayram geçirmek, gurbette bayram gibi nefis yazılar çıkacak sözlükten. biri kafayı kırıp ciddi ciddi makale döşeyecek, kaçıp gidecek işte o yazı.

şu mübarek günler haftalar yüzü suyu hürmetine, moderasyon duy sesimi...

dağıtım:

zall
moderasyon
milli kütüphane başkanlığı
uludağ sözlük okuyucuları