bugün

son günlerde artan çocuk ve hayvan istismarı

‘Son günlerde’ ne çocuk ne hayvan istismarı artmadı. Sen ve diğerleri gözlerinizi açtınız. Hepsi bu.

konu üzerine ciddi yasalar düzenlenip önlemler arttırılmadıkça, bu önlemler eğitim ile sadece söylem bazında değil ailede, okulda, sokakta verilmedikçe... insanlar unuttukları vicdanı kırk yılda bir gözlerine sokulduğunda hatırlamayınca.. belki insanlığa bir adım yaklaşabileceğiz.

istismar her yerde. Gözlerinizi açın artık. Sokakta yürürken iştahla bakan gözlerde, kısaydı uzundu diye eşinin/sevgilinin giydirmediği etekte, çocuğunun masumiyetini kullanan ailelerde, kişisel hak ve özgürlüğünü kısıtlayan, özlük haklarına saldırıda bulunulan her yerde.. hoş önce bu haklarını koruması gereken devlet tarafından yapılıyor.. kimi zaman görmezden geliniyor.. bizatihi devlet adına yargı görevi yapan hakim tecavüz mağduruna “zevk aldın mı?” Sorusunu midesizce sorabiliyor. Yahut zevzeğin biri akşam dışarda bulunan bir kadın için “ o saatte orada ne işi varmış, aranıyor!” Yaftasını yapıştırıveriyor.. Meramını gözlerindeki masumiyetten ileri ifade edemeyen minicik bir köpeğin patileri kesiliyor.. ee o çocuklar o kadınlar o hayvanlar her gün bu istismara maruz kalıyor..

Velhasıl yeni bir şey yok..

Ama yarın farklı olabilir. Eğer sen çocuğunu, eşini, arkadaşını eğitirsen. Vicdanlarının yerini daha sık hatırlamalarına yardım edersen.