bugün

şeytanın aslında allahla işbirliği yapıyor olması

Bu fikir sahipleri insanları tanımıyor olmalı. Ayrıca hayatı da. Tekamülden de haberleri yok. Şimdi mevzu uzun da kısa geçelim. Yeryüzünde öyle insanlar var ki şeytanla yarışır. iyilik ve kötülük var olduğu için insan kötü olmaz. Bu bir tercih meselesidir. insan iyilikleri işleyerek, kötülükleri de terk ederek kemâle erer. Yani, Mücadele ederek. Çalışarak fedakarlık ederek, temiz fıtratından ödün vermeden. Kainatta kendine biçilen nasipten razı olarak, varlığa ve yokluğa şükredip sabrederekten. Hayır allah teala kullarına zulmedici değildir. Siz bir kötülüğü yapmak istemedikçe şeytan bunu size zorla yaptıramaz. Allah da yaratmaz. Diyelim ki sarhoşken cinayet işlediniz. Diyebilir misiniz ki, "ama ben sarhoştum, ne yaptığımı bilmiyordum". Öyle ya. Ee peki içki yasak değil mi? Yasak. Sana içme demediler mi? Dediler. Bütün kötülüklerin anasıdır dediler duymadın mı? Duydum ama.. ama yı geç. Bahane üretme. Bahaneler bitmez. Düzeni biz kurmadık. Bizim görevimiz düzeni sorgulamak değil. Düzenin sahibine Tabi olmak.

O halde yaradanı sorgulayan şeytandan ne farkın var senin? O da dedi ki;ben hayırlıyım. Kendi aklına uydu. Emre itaat etmedi. Yani düzeni sorguladı. Sen kimsin ki düzeni sorguluyorsun? Haddini bil insanoğlu haddini. ilahlığa kalkışma. Yoksa pişman olursun. Son pişmanlıksa fayda vermez. Sen allaha itaatle emrolundun şeytana değil.

Okurken kafanı çalıştırda oku. Şeytanın ağzından okuma. Yoksa, o kendini batırdı, seni de batırmasın. Mercimek kadar beyninle, koca kainatin sahibini sorgulayıp hesaba çekip yargılayıp suçlayıp hakkında bilip bilmediğin meselerde kendi kafana ve fikrine göre de ahkam kesme. Ne biliyorsun ki? O beğenmediğin şeytan tam 500 sene allaha itaat etti. Taa ki hz adem yaratıldı. iş değişti. Onu kendi hasedi bitirdi. Haset kibrin alametidir. Kendi aklını büyük görenler kibirlidir ve şeytandan hiçbir farkları yoktur. Çünkü hatayı yanlışı görseler de kabul etmezler. Halbuki hz adem hatasını kabul etti ve gereğini yaptı. Bahane üretmedi.

Bahane üretenler şeytana yakayı kaptırmıştır.