bugün

suriye ile çıkacak iç savaş

geleceği görme konusunda gayet engin yetenek ve tecrübelere sahibim. bu tecrübeler ışığında tahminim şudur.

dış güçler bu ülkede önce mezhep, sonra kürt-türk ayrımlarıyla iç savaşı tetiklemeye çalıştı. çıksın istedi, çıksın ki birbirimizi yerken zayıf düşelim, onlar da amerikanın o meşhur " demokrasi getireceğiz " sözüyle ülkeye müdahalede bulunabilsin.

sonra noldu? bir şekilde bizim halt sakinliğini korudu. kürtler o kadar askerimizi şehit ederken bizim halkımız gidip çevresindeki kürt vatandaşlara saldırıda bulunmadı.

din mezhep ayrılıkları o kadar alevlenmiş, milletin kapıları alevi diye işaretlenmişken yine halk sakinliğini koruyup madımağın bi örneğini yaşatmadı.

adamlar baktı ki bu millet böyle savaşmıcak, kürt sorunu din mezhep ayrılıkları etki etmiyor. yeni bi seçenek oluşturalım. suriyeye girelim, ordakileri türkiye'ye sığınmak zorunda bırakalım. bunlar hassas insanlar, yardıma muhtaçlara kesin kapı açacaklardır dedi. ardından tahmini rakam olan 5.5 milyon suriyeli şu an ülke sınırlarında fink atmaya başladı.

bak sol tarafta bi başlık var. istediği ilacı vermeyen eczacının kulağını kesen suriyeli diye. adam ilaç yok diyip benzerini vermiş, suri de arkadaşlarıyla toplanıp adamın eczaneye dalmış kulaklarını kesmiş yazıyor.

şimdi bu ne demek?

bu, yaşadığın topraktaki halka baş kaldırı demek. bizler kürtlerle iç içe yaşadık, dinlerimiz mezheplerimiz farklı olsa da beraber yaşamayı öğrendik fakat elin hiç alakasız ülkesinden bi anda etrafımıza doluşup bizim halkımızın kulağını kesen insanlar oluyorsa eğer; bu milletin sabrı bi yere kadar dayanır. yarın bu ülke evlatları sokakta suriyelilerin kolunu bacağını kesip koparmaya başlarsa şaşırmam. onlar kim de yıllarca okuyup eğitim almış en sonunda eczacı olmuş bizim evladımızın kulağını kesebiliyor amk.

işte iç savaş böyle çıkacak. biz diğer her şeye katlanmayı bildik ama bu suriyelilerin itliklerine ayılan bayılan kimse yok. herkes rahatsız, herkes nefret dolu. ardından biz bunların analarını sikmeye kalktığımızda tüm dünyada haber olcaz. türkiye'ye sığınmacı gelen suriyeliler türkler tarafından katlediliyor diye. kimse açıklama yapmamıza bile bakmıcak. sonrasında nato birliğinden çıkarılcaz, sonra diğer ülkeler ilişkilerini kescek ve tarih sayfasında yeniden yalnız bırakılcaz. ardından kurtlar vadisi başlasın..

at fava bekle. bu suriye sorununun ortaya çıkma sebebi bu ülkede iç karışıklık yaratıp gücünü tüketmek değilse ben de neyim.
güncel Önemli Başlıklar