bugün

milliyetçi hareket partisi

24 Haziran 2018 seçimlerindeki kimsenin farkedemediği esas numaranın doğrudan üzerinden döndüğü partidir.

Erdoğan hiçbir zaman 50 kaygısı olmadı. MHP'li oyların tamamını almasında sorun olup olmadığını bilmiyordu. Meral Akşener i muhatap almadı ve medyada yer vermediler. Ama konu Erdoğan'ın rakibi olup olmaması değil, Akşener in MHP tabanına hitap edip etmemesi idi. Bu konuyu iyi parti tarafı yanlış okudu ve ittifak yaptıkları CHP ile çatışmalar, muhtemel seçim hileleri derken bu ayrıntıyı atladılar. Seçim ikili bir mücadeleye, bir Erdoğan ince çatışmasına döndüğünde, HDP barajı geçip geçmemesi cumhur ittifakını vurduğunda, muhalefet ince ve Akşener beyanları ile coştuğunda, buradaki tabana hitap edilip edilmediği hiç gündeme gelmedi.

Erdoğan ın açmazı ne peki, rengini attıran ne? Ekonomi. Orayı toparlayamadılar ve toparlayamayacaklar. Hele bir de devalüasyon seçim öncesi gelirse... O zaman plan
Şaşabilirdi.
MHP ve Bahçeli alay konusu oldu, dibe çökeceğine herkes o kadar emindi ki. Halbuki göstere göstere kendi tabanını konsolide etti ve bunun için AKP ile ittifak yaptı. Ne karşılığı, başkanlığı Erdoğan'a verdi. Bunu yapmasa kendi başına %10 alamıyordu.

Görünen o ki bundan sonra 4-5 yıl daha borularını öttürecekler. Görünen o ki siyaset oyunu karmaşık. Bu oyunda herkes eşit ve güç odaklı düşünen eğitimsiz kesim burayı tahsilli insanlardan daha doğru okuyor.

Ha evet ekonomik olarak dibi göreceğiz.muhtemelen diktatorya inşası sürerek TÜSiAD tasfiye edilecek, güney sınırı ve Kıbrıs konuları MHP ittifakı ile daha taviz verilen yere doğru gidecek. Neyi gördük, ülkede yemlendiği yere odaklı siyaset var. Idealizm yaparak bu halkın salt fikirler üzerinden eylem değiştireceğine inanmak eğitimli kesimin düsturu ama aynı zamanda büyük aptallık. Herşey ekonomik, orası ters düz olunca bugünler yaşanmamış gibi yapacak ve utanmayacaklar. Sıkı tutunun, iyi hazırlanın. Düşüş sert olacak, çok sert.