bugün

kelepçeli liseliye yumruk atan kadın

ben bir lise öğretmeniyim ve gördüğüm çok acı bir tablo var. cemaatler tarikatlar koministler ülkücüler vs. herkes liselilerin üzerine oynuyor. bu çocuklar tazecik birer fidan ama birileri bu çocuklara zehrini akıtmaktan hiç çekinmiyor. bırakın önce ağaç olsun olgunlaşsın. muhakeme yeteneği kazansın. yıllarca fetö liselerde yapılandı bakın ortaya çıkan tabloya ve yanlışı görün.

öğrencilerimden birisi alevi idi ve okul dışında bir grup sürekli sosyalizm-komünizm üzerine kitaplar veriyordu çocuğa. çok kez sohbet ettik. çocuğun geleceğe dair en büyük hayali kendi komünini kurmaktı.

bir öğretmen öğrencilerine kesinlikle siyasi ideoloji, fikir vs. aşılayamaz. herhangi bir siyasi partiyi övücü veya yerici konuşamaz. kanunen yasaktır. aynı şekilde öğrenci de yapamaz.

eğer öğretmen siyasi bir kimlik takınırsa onun gibi düşünmeyen öğrenciler dersini dinlemez. öğrenci siyaset yaparsa onun gibi düşünmeyen öğretmenler öğrenciye haksızlık yapar. öğrenci kafayı siyasete takar sadece onunla ilgilenir. iki durumda da eğitim öğretim faaliyeti amacına ulaşamamış olur. okullar siyasetten ideolojilerden ayrı tutulmalıdır. okullarda yapılanmaya çalışan dini-ideolojik yapılar okullara sokulmamalıdır.

tsk içinde bu böyledir.