bugün

muhaliflerin rte ye muhtaç oldukları gerçeği

cb seçimleri öncesi ortaya net bir şekilde çıkan durumdur.
cb seçimi yerine örnegin rte gitmeli mi diye sorulsa referandum da muhtemelen yüzde 53leri zorlayan bir evet çıkabilir, ama gel gelelim rte vs olunca işin rengi degişiyor. muhalefet için inanılmaz bir muhtaciyet doguyor rte'ye.

bunu onun cb seçimlerindeki rakipleri karşısındaki anketlerde görebiliriz, ezip geçmedigi aday yok gibi, tabi bunun toplumsal, ideolojik bir çok farklı nedeni var.

evet rte'den haz etmeyen bir yüzde 50 civarı kitle var, ama bu insanların ortak bir hayalleri olmadıgı gibi her defasında ismi altında birleşmeye zorlandıkları kişilere karşı rte'den daha fazla antipati duyup bir anda ortalıgı birbirine katma gibi ilginç bir huyları var.

yani rte gitsinde hemfikirler ama kim gelsinde iç savaşı andırır bir kavgaya tutuşuyorlar.

tabi bu rte'nin işine gelen ideolojik kamplaşma bir kemalizm ürünü, toplumu siyasal düşünceler açısından muhafazakar-seküler-liberal-cumhuriyetçi-demokrat vb tarzı bir ayrıma tabi tutmak yerine kaos yaratıcı, kutuplaştırıcı bir şekilde ayırmak bir yerde kemalizmin sonunu da hazırlamış gibi. dikkat edilirse bir kemalist için makbul olmayan kürt vardır bu kart kürttür, geri kalmış bir düşünce sistematigi vardır bu da muhafazakarlıktır onların tabiriyle dincilerdir bunlar, atatürkü hiç anlayamamış bir düşünce biçimi vardır bu ülkücülüktür, atatürke sagdık rejimin bekçisi vardır bu da alevilerdir. toplumu bu kadar kutuplaştıran bir ideoloji elbette bunu azınlık olması nedeniyle yapmaktadır, hep denir rte toplumu kutuplaştırdı diye alakasızdır toplum zaten kutuplaşmışken rte'de bu kutuplaşmayı işine geldgii gibi kullanmaktadır.

neyse mevzudan ayrılmadan konuya dönmek gerekirse.

ikinci tur konusunda dikkat edilirse uzun süredir hareretli bir tartışma dönmekte.

en son hdpli pervin buldan " hiç bir kürt akşenere oy vermez " diyerek ateşi harlayarak başka bir noktaya çekti, zaten demirtaş çıkışlarndan sonra özellikle ex mhpli veya hala mhpli olanların ince ve akşener hakkındaki çıkışları malum, her şey güllük gülistanlıkmış gibi bir leylek kalmış gibi sadece bu eleştiriliyor ilginç bir şekilde.

ve her eleştiri sonrası mevcut eleştiriyi kabullenemeyenler çıkıp şunu diyorlar " ne yani oy vermiyeceksiniz de rte mi başkan olsun istiyorsunuz"

kimse söyleyemiyor belki ama evet aynen böyle bir durum var.

bu ülke de hiç bir kürt meral akşener gibi birini rte'ye tercih etmez, en kötü sandıga gitmez, ince vs rte olunca kürtler için durum bir tık degişebilir olumlu mana da o kadar.

onun dışında ülkedeki kemalist ideolojnin bir geregi olan kutuplaşma bu tür bir seçimde en çok rte'nin işine yarayacak gibi.

muhaliflerin çogu demiyeyim de hepsi rte'den ölümüne nefret ediyorlar.

ama onun yerine koyacakları tek bir aday dahi yok bu tüm muhaliflerin destekleyebilecegi.

ve her rte karşıtı muhalif aday muhalefetin en az yüzde 10unu korkutup nerdeyse rte'ye destek verecek duruma düşürüyor.