bugün

24 haziran 2018 seçim analizi

Hadi biraz seçim sonucunun analizini yapalım.

Hep bu hatırlatmayı yaparım ve yeniden yapmakta fayda var.
Son seçimde AKP hükümetinin işi içler acısıydı. Yapılan seçim sonucu usulsüzlükleri zaten hem Türkiye ve hem de dünya kamuoyunun gündemindeydi ve bu seçimde tüm gözler yine hükümetin üzerinde olacaktır. Bu baskı bile çalınacak oyları kısmen de olsa zorlayacaktır ve daha temkinli olalım derken mecburen açık vereceklerdir.

Yüksek seçim kurumu sonuçlarını partiler şimdiden baz almayacak ve ıslak imza tutanaklarını sonuç olarak baz alacaklar ve gerekirse bu iş uluslar arası mahkemelere kadar taşınacaktır. fiilen AKP hükümeti seçimi kazansa bile meşru bir hükümet olarak kabul edilmeyecektir ve bunun da sonucu ülkeye ağır yaptırımlar ve krizler olarak geri dönecektir. Böyle bir riski göze alamazlar çünkü hali hazırda yurt dışında bekleyen davalar var. Uluslar arası yatırımcılar güvenmedikleri bir ülke yönetiminin olduğu yere yatırım yapmayacaklar ve ülkede ciddi bir ekonomik kriz yaşanacaktır. Kelimenin tam anlamı ile çöplerden ekmek toplayacak duruma geleceğiz.
Kötü giden ekonomiyi toparlamak için mal varlıklarına el konulacak. banka hesapları bloke edilecektir ve zenginlerin arazi ve değerli malları devlet güvencesi altına alınacak stratejisi ile el konulacak, satılacak veya işletimi yabancı taşeron aracılığı ile devlet kontrolünde olacak. Kayyumlar bunun için var.

Bunları bir kenara bırakalım. Neticede herkes zannediyor ki AKP kazanmaz ve kaybederse ülkede iç savaş çıkacak.
hayır!
AKP kazanırsa ülkede iç savaş çıkacak ve şunu da belirteyim, en başta makarna ve kömürden mahrum olan, senelerdir oy için devletin sırtına kambur olan bu kesim kazançlarından mahrum olunca ilk taşı atacaktır.

Peki AKP kaybeder mi?

Tabi ki edecektir.
AKP zaten şimdiden kaybetmiş bir partidir.
Doğuda insanlık suçu kapsamında işlenen sayısız olay var.
Yollarda günlerce bekleyen, buzluklarda saklanan bebekler, araç arkasında sürüklenen gençlerin cesetleri hala gözümüzün önünde. Delik deşik olan evleri ve yerle bir olan kentleri henüz kimse unutmadı.

O kentlerde yaşayan, o olayları gören duyan ve tepki gösteren kimseden oy almayacağı kesin.

Her yıl milyonlarca genç oy kullanmaya başlıyor ve yeni neslin hiç birisinden oy alamayacağı aşikar.

Ülkede deizm cephesine geçen ve dini inancını devletin ve toplumun belirlediği normlarda yaşamak istemeyen ve bu noktada kullanılmak istemeyen 15 milyon insan AKP hükümetine oy vermeyecektir.

Geçen seçimde birleşen 4 parti, yapılan usulsüzlüklere rağmen %51 oyu zor bela alabildi.
Buna rağmen 19 tane büyük şehir belediyesini kaybetti.
Devamında ise kendi kadrosunda olan 3 büyük şehir belediye başkanını ihraç etti. Bunun da kendi tabanında olup da o başkanlara oy veren kişiler üzerinde etkisi olacaktır ve birkaç milyon oy kaybı da buradan gelecektir.

Devam ediyorum.

Devlet Bahçeli'nin AKP safına geçmesi ciddi oy kayıplarına sebep oldu. Bu da Kürt kökenli kesim sayesinde olacaktır. MHP ile aynı çatı altında olmak istemeyen Kürtler AKP'ye oy vermeyecektir. Kürtlere seslenen bir AKP hükümetine MHP kökenli kesim oy vermeyecektir. MHP kökenli olanların çoğu AKP karşıtı olduğu için Devlet Bahçeli'ye rağmen AKP'ye oy vermeyecektir.

Demirtaş'ın tutukluluk durumundan dolayı çoğu aydın kesim ve sosyalist kesim AKP'ye oy vermeyecektir.

Avukat, savcı, doktor, sinemacı, yazar, oyuncu kadrosu AKP'ye oy vermeyecektir.

Milyonlarca sosyal medya kullanıcı AKP karşıtı propaganda yaparken AKP istediği medya organından bas bas bağırsın, asla etkili olmayacaktır.

Ohal'den dolayı oluşan belirsizliklerden dolayı çoğu kişi zaten şimdiden SIKILMIŞ durumda.
Yapılan zamlardan dolayı alım gücü iyice düşen vatandaş artık yavaş yavaş gözü açılıyor.
Geçen seçim öncesi yaptığım analizde dedim ki "AKP seçmeninden ciddi bir kopuş var" Bu seçimde bunu iyice göreceğiz çünkü Erdoğan karşısında gerçekten güçlü bir aday var ve bu bile Erdoğan'a karşı ikinci bir tercih yapmak isteyen kesimin aklını çelecektir.

Peki AKP kiminle bu seçimi kazanacak?
Hadi bu sorunun cevabına bakalım.
Ben bu seçimde kaybetmiş ve bitmiş, miting dahi yapamayan, taban bile toplayamayan bir Bahçeli görüyorum.

Seçimi Devlet Bahçeli ile mi kazanacak.

Bence karamsar olmayın.
sandıklara sahip çıkın.
Oylarınıza sahip çıkın.
Yatmayın.
Uyumayın.
Pes etmeyin.
Sosyal Medya da dahil toplumun her yerinde propagandanızı yapın.
Korkmayın.
Zaten kaybedecekler.

Size düşen önce bunu kabullenmek, sonra da karşı tarafa kabullendirmek.

Hadi geçmiş olsun şimdiden!