bugün

hesap makinesi

mühendislik fakültesi talebelerini birçok beladan kurtaran günümüz bilgisayarlarının atasıdır. ilk bilgisayarlar aslında birer hesap makinası işlemi görmekten ibaret oda büyüklüğünde mekanizmalardı.

gelişmiş modellerin efektif özellikleri vardır, lakin detaylarının nasıl kullanıldığını bilen öğrenci sayısı çok azdır. hesap makinasının bütün özellikleri iyi algılanırsa hafızasına her türlü sabit değer ve formül kaydedilir. exe tuşuna bastığınız anda bütün değişkenler "c?" şeklinde girmeniz için size sorulur, sizde sorudaki değerleri girersiniz, pi sayısı ya da konu ile alakalı diğer sabitlerle de sizi uğraştırmadan direk sonucu verir.

ayrıca şahane bir kopya aracıdır. yaptığınız bütün işlemleri basamak basamak hafızaya alırsınız, sınıftan çıkarken sırada bırakırsınız. siz gittiğinizde arkadaşınız "benimkisi kafayı yedi hocam" gibi bir bahane ile sırada boş duran hesap makinasını alır ve aynen aktarır bütün cevapları.

bu makinayı kullanmayı deve ile hendek atlatmak olarak gören öğrenciler üzerine yazarak kopya çekmeye çalışır. lakin sıraya kopya yazmaktan daha kötüdür, araştırma görevlisi delil olarak el koyup hakkınızda işlem başlatabilir.