bugün

cebir tekelini adil kullanmayan devlet işlevsizdir

kelimenin tam anlamıyla, sağdan soldan duyduğum önerme. aklım ermediğinden, siz kıymetli, donanımlı arkadaşlarımın yüksek malumlarına konuyu arz etmekle, durumu idrak etme saiki güdüyorum.

bugün galerideki çocuklardan duydum. konu carrie underwood'un şarkıcılıkta harcandığından açılmıştı. ne ara buralara geldik anlamadım. gerçekten de bir ara belediye avukatı olan mehmet arkadaş, boğazını temizleyerek söz aldı,

"beyler doğa halinden toplumlu yaşama neden geçtik? bunu sabaha kadar tartışabiliriz. ama bizden daha zeki, daha donanımlı adamlar zaten tartışmış. ben tabi mesela mülkiyete nazaran cebir tekelinin devlete devrini daha makul bir neden olarak görüyorum. adil, güvenli, kestirilebilir, objektif bir cezalandırma mekanizması hiç kuşkusuz temel içgüdüsü hayatta kalmak olan insanlar için birçok haktan vazgeçme noktasında teşvik edicidir. hal böyleyken cebir kullanmakta aksayan bir devletin, yani en temel görevini layıkıyla yapamayan bir organizasyonun işlevli olmasından bahsedebilir miyiz? tabidir ki hayır!"

"carrie underwood kim arkadaşlar? metal falan mı söylüyor" deyince ben, birden herkes kendine geldi. biri düzeltti biri muhteşem fiziğiyle ona neler yapabileceğini falan anlatırken konu uzadı.

sizler ne düşünüyorsunuz değerli arkadaşlarım?

not: görsel