bugün

kurandaki bilgi açıklığının sürekli artıyor oluşu

yazının tamamı bana ait değildir. “karikateist, facebook sayfası”na aittir. fakat düşüncenin tamamına katılıyorum.

(#39249854) müthiş zeka, müthiş araştırmacı ruh.
“bunların yanlış veya eksikliği sana göre. hepsinin cevabı beğenirsin beğenmezsin var. yani, biraz kendini sorgula bence.”
bunların, yanlış veya eksikliği bana göre değil. şunları okuyan her aklı başındaki insan neyin kastedilerek yazıldığını net bir şekilde idrak edebilir. bahsi geçen konu, ciddi anlamda hassas bir konudur. kendimin farkındayım, şu an, şu durumda kendimi sorgulamaya ihtiyacım yok. ben isterdim ki, bu entrynizin içeriği dolu, mantıklı, dayanağı olan şeyleri kapsasaydı. fakat görüyorum ki bu donanımla pek mümkün değil.

diğer birkaç kişi de aç oku, şu meale bak, bu tefsiri incele falan demiş. doğru veyahutta yanlış, siz okumuşsunuz ki, bana öneriyorsunuz. şu 99 maddelik listeye de bir cevap vermenizi, o engin bilgilerinizden yararlanmayı çok isterim.

körü körüne inanmaktansa; araştıran, öğrenen, sorgulayan birisi olmayı tercih ederim. bu kimseyi ateist, inançsız vs. yapmıyor. inanç farklı bir olgu ve burada kimse kimsenin dini inancını, insanlığını sorgulayacak mertebede değil. herkes ithamlarına dikkat etsin.